Behandler.no - Norges største oversikt

Mest lest på alternativ.no - 2014

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 30.12.2014Personer som leser nettbrett
Foto: Schutterstock

Vi er opptatt av helse, selvutvikling og livskvalitet som aldri før. Mest lest-listen for 2014 viser en stor interesse for sensitivitet som personlighetstrekk, oppgjør med fastlåste holdninger og alternativ behandling på verdensbasis, med rapport fra WHO.

Vi har mange muligheter for å ivareta egen helse, selvutvikling og livskvalitet og interessen for å velge et alternativ utenfor den konvensjonelle boksen er stor.
Denne interessen gjenspeiles i økt trafikk på alternativ.no

Å velge alternativt har blitt så populært at det nærmest har blitt alminnelig. En fersk undersøkelse viser at så mye som 40 prosent bruker alternativ behandling og at vi bruker så mye som 3,9 milliarder kroner av egen lomme på alternativ helsehjelp.

Allikevel opererer vi fortsatt med begrepet ”alternativ”, fordi det har blitt en kjent og samlende betegnelse på et felt som omhandler alt fra alternativ behandling, selvutvikling, selvhjelpsteknikker, spiritualitet og trening som yoga, tai chi og qigong, interesse for kosthold – ren, økologisk mat osv. Men uansett vanlig eller uvanlig - det å ha valgfrihet og flere alternativ å velge blant er et viktig aspekt av en demokratisk tilværelse, som vi vet å bruke.

Vi har listet opp de ti mest leste sakene på alternativ.no i 2014 og mest av årets saker er artikkelen om høysensitive mennesker - ekstrovert og introvert:

kvinne gjemmer ansiktet i sine hender1.  Er du høysensitiv? Nå kan du teste deg selv
Særlig sensitive mennesker er mer intuitive, åpne, oppmerksomme og vare for inntrykk. Så mye som 15-20 prosent av befolkningen har dette personlighetstrekket.

 Pasient og behandler2. En leges oppgjør med fastlåste holdninger
En tidlig pasienterfaring ble avgjørende for hans forhold til «vitenskapelige sannheter». Nå forteller Heiko Santelmann sin historie og tar et oppgjør med såkalte skeptikeres holdninger. 

8 personer står i sirkel og strekker hendene innover3. WHO: Alternativ behandling må bli tilgjengelig for alle
Etterspørselen er stor. Verdens helseorganisasjon mener tilbud om et alternativ til skolemedisinen er en menneskerett og har utarbeidet en global strategi for 2014-2023.


 

Dame klør seg i håret4. Bli kvitt hodelus – helt naturlig
Aldri har vi hatt så mye lus, men hva gør man når kløen setter inn?
Vi gir oppskrifter på rimelige og effektive metoder for å bli kvitt utøyet, uten miljøskadelige kjemikalier.


 

Dame ser på flere pillebrett5. Legemidler halvert med alternativ behandling
En nylig publisert undersøkelse fra Sverige viser at alternative behandlingsmetoder kan redusere bruken av smertestillende medisiner betraktelig.jente og kvinne6. Betydelig lavere dødlighet med alternativ behandling
De som får alternativ behandling koster samfunnet mindre og de lever lenger, ifølge en nederlandsk undersøkelse. Bruken øker over hele verden.


 

kornsirkel7. Tilbyr skeptikere 100.000 kroner for kornsirkel
Er de mystiske formasjonene menneskeskapte kunstverk eller beskjeder fra universet? I et åpent brev til forfatter Gert Nygårdshaug tilbyr lege Heiko Santelmann 100.000 til han eller de som kan kopiere en.


 

kvinne i svende lotus stilling mellom to stabler bøker8. Intuisjon – en nøkkel til klare svar på dine spørsmål
Bruker du din intuisjon for alt den er verdt? Vi har alle en innebygget radar, som kan aktiviseres og trenes opp til å bli en verdifull følgesvenn. Bokaktuelle Grethe Holtan deler sin kunnskap og erfaring.


 

Dagfinn Høybråten9. Tidligere helseminister hedres for sin innsats med alternativ behandling
–I et fokus på folkehelse bør også alternative behandlingsmetoder inngå, mener tidligere helseminister Dagfinn Høybråten, nå æresmedlem i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.


 

10. Ut av depresjon med kunstterapi
Ved bruk av tegning, maling og dialog kan man vikle seg ut av en tung periode. Vibeke Skov har nylig forsvart sin doktoravhandling, hvor det kommer fram at kunstterapi er en metode som kan være til god hjelp ved depresjon.


 


Relaterte saker:

Fortsatt stor bruk av alternativ behandling (2014)

Mest lest i 2013Oversiktene på nettportalen:

Behandler.no

Alternativmesse.no

Utdanning – skoler

Kurs A-Å

Markedsplassen A-Å

Aktivitetskalender


Finn oss på sosiale medier:

Facebook – alternativ.no

Facebook – behandler.no

Facebook – alternativmesse.no

Twitter – alternativ.no

Instagram – alternativ.noFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.