Behandler.no - Norges største oversikt

Kosmetisk akupunktur - et bedre alternativ

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 06.02.2015Kvinne får akupunktur i ansiktet
Foto: Schutterstock

 

Skal man la huden gjenspeile tidens gang eller er det ok å pynte på fasaden? Skjønnhetsindustrien blomstrer, men det er ikke alle metoder som er like skånsomme.

 

Hvem tar behandling

Ærlige resultater

Varighet og vedlikehold

Bivirkninger

Helhetlig tenking

 

 

Man kan få inntrykk av at det nærmest har blitt vanlig å innta behandlingsbenken for et vakrere ytre. Jenter helt ned i tyveårsalderen mener å ha behov for glattere og renere hud. Noen går drastisk til verks og velger kirurgi eller innsprøyting av botox og lignende giftstoffer som lammer muskler.

 

Men det finnes metoder som er mer skånsomme, og blant disse er kosmetisk akupunktur. På Majorstua i Oslo arbeider to akupunktører, som har lært seg metoden MeiZen, som betyr ”vakker person”.

 

Marianne Welhaven Løchen og Gry Therese Melgaard hadde begge et godt utgangspunkt med solid utdanning erfaring som behandlere, da de oppdaget denne behandlingsmetoden, utviklet av amerikanske Dr. Martha Lucas, basert på gamle tradisjoner. Det sies at både rynker og linjer, tunge øyelokk, uren hud og ujevn ansiktsfarge kan hjelpes.

Marianne Welhaven Løchen
Gry Therese Melgaard

Akupunktørene Marianne Welhaven Løchen og Gry Therese Melgaard opplever økt interesse for MeiZen kosmetisk akupunktur. Foto: akmk.no

 

–Kosmetisk akupunktur MeiZen tar utgangspunkt i kroppens energi og egen evne til å skape endringer og opprette balanse på samme måte som tradisjonell akupunktur, sier Marianne Welhaven Løchen til alternativ.no

 

 

Hvem tar behandling

I Kina kjenner man til bruk av kosmetisk akupunktur siden Sung Dynastiet i år 960 – 1279. I vesten har man de siste tyve årene sett en stigende kurve i bruken. Men behandlingsmetoden er foreløpig ikke veldig utbredt i Norge, og tillegg til Løchen og Melgaard er det kun et fåtall andre som praktiserer MeiZen. Allikevel opplever de to utøverne at det stadig er flere som har hørt om kosmetisk akupunktur og henvender seg for å få hjelp med huden sin – først og fremst ansiktshuden.

 

Det er flest kvinner, men det kommer også noen menn. Det er stort sett tre kategorier klienter som kommer for å få behandling.

 

* De mellom 35-65 år, som ønsker et løft, redusere linjer, ødemer og få mer glød. Man kan også behandle huden på halsen med den samme metoden, men klinikken har ikke fått inn så mange som ønsker dette så langt.

 

* Unge mellom 18-25 år med hudproblemer som kviser eller arr etter kviser oppsøker også akupunkturhjelp. Ofte er slike utbrudd syklusavhengige, og vanlig klassisk akupunktur kan regulerer dette. Noe som gir veldig gode resultater sammen med den kosmetiske behandlingen.

 

* I det siste har klinikken fått inn flere i alderen 70-85 år. Dette er kvinner som har en realistisk forventning til resultatene, men som ønsker å se litt bedre ut, føle seg bedre og bruke litt penger på seg selv, ifølge akupunktørene.

 

 

Ærlige resultater

Realistiske forventninger er klinikken opptatt av at alle skal ha. Det er flere faktorer som spiller inn på resultatet av behandlingen.

 

–Vi er alltid veldig ærlige med de som begynner hos oss i forhold til resultatene. Med akupunktur tilføres ingenting til kroppen, så det er kun personens egen energi som brukes. Derfor avhenger resultat av personenes totale helsetilstand før behandlingen begynner. I tillegg er kosthold viktig, drikke nok vann, rense huden morgen og kveld, og bruke en god fuktighetskrem, informerer Welhaven Løchen.

 

Hvilke områdene i ansiktet som behandles varierer. Dette ser behandlerne ofte henge sammen med andre plager klienten har i kroppen. Noen ganger har de anbefalt personer med større plager å venter litt med kosmetiske akupunktur og heller få “vanlig“ akupunktur i noen uker.

–Da ser vi at resultatene blir mye bedre og at personen i tillegg får en bedre almenntilstand. Det må være god sirkulasjon i hele kroppen for å få det til å sirkulerer bedre i ansiktet!

 

Men til tross for både realisme og skepsis vises ofte gode resultater gjennom synlige forandringer i huden og fornøyde brukere.

 

–Vi har valgt å ta før og etter bilder slik at vi kan vise frem resultatene. Effekten er uten tvil og personene opplever det ofte selv etter kun en gang. En følelse av stramhet i ansiktet, mindre ødem og poser rundt øynene.

 

Reduksjonene av linjer og rynker tar litt lengre tid. Det tar rundt fem uker å danne nytt kollagen og elastin i ”dermis laget” – dvs lærhuden. Det er ned dit nålene settes nettopp for å stimulere til denne nydannelsen.

Før og etter behandling bilder av samme kvinneansikt
For det meste kvinner, men også noen menn kommer for å få hjelp med
rynker og linjer, tunge øyelokk, uren hud og ujevn ansiktsfarge. Foto: akmk.no

 


Varighet og vedlikehold

Varigheten av behandlingen er ikke evig. I likhet med alle andre naturlige hudbehandlinger holdes det vedlike med behandling hver 3-5 uke.

 

–­Flere velger å ta hele eller halve protokollen på nytt etter et års tid. Da har vi sett at resultatene kommer raskere. Vi får flere og flere som ønsker denne behandling, og mange blir “avhengig”, og kommer jevning tilbake, forteller Marianne Welhaven Løchen.

 

 

Bivirkninger

Reaksjonene på behandlingen er stor sett bare positive, informerer damene ved klinikken på Majorstua.

 

–Men det er klart noen synes nålene er litt ubehagelige. Heldigvis bruker vi veldig kort tid på å sette nålene – ca 5 minutter, så ubehaget er forbigående. Og når nålene er satt er det ingen smerte, og de aller fleste opplever de 30 minuttene med hvile som meget avslappende og behagelige.

 

Bivirkningene er ytterst få. Noen små blåmerker kan oppstå men med økt erfaring blir dette også sjeldnere.

De med høyt blodtrykk, migrene eller som er gravide behandles ikke.

 

 

Helhetlig tenking

Ifølge de to utøverne av kosmetisk akupunktur skiller metoden seg fra de andre kosmetiske behandlingene ved at hele kroppen “balanseres” gjennom tradisjonell kinesisk teori.

–Dette mener vi er grunnen til at resultatene våre blir så gode. Ettersom behandlingen er lagt opp på denne måten er det kun akupunktører som kan benytte seg av MeiZen-metoden.

 

De som kommer til behandling erfarer også tilleggseffekt som reduksjon av stress, bedre søvn og sterkere helse generelt.

 

Forsøk på å oppnå et vakkert ytre eller bremse den synlige aldringen har man drevet med i århundrer, men de senere år har dette tatt helt av i form av nye ulike metoder, mer eller mindre sunne - noen ansett som direkte helsefarlige. Det kan være flott å la naturen gå sin gang men hvis man ønsker å hjelpe den litt, kan kosmetisk akupunktur være et bra alternativ.

 

 

Til informasjon: Akupunktørene i Majorstukrysset, Marianne Welhaven Løchen og Gry Therese Melgaard er tilknyttet  Alternativ.no/Behandler.no med behandleroppføring.

 


Relaterte linker:

Når du søker behandler – Behandler.no

Hva er akupunktur

Utdanning i akupunktur

Hudpleie/Fotpleie utdanning

Kurs – Hudpleie

Markedsplassen – Hudprodukter

 

 

 

Relaterte saker:

 

Akupunktur er fremdeles alternativ behandling

Ulike grupper av behandlere har fått avslag på søknad om autorisasjon som helsepersonell. Men med fokus på yrkesstolthet, pasientsikkerhet og fagkrav går veien videre.

 

Brennesle er en av naturens store gaver

-Også innen hudpleie er brennesle brukt og virker beroligende og rensende på brannsår, eksem og irritert hud, noe som bl.a. skyldes garvestoffenes sammentrekkende egenskaper.

 

Kjemikalier I kosmetikk

Parabener er konserveringsmidler som brukes i en lang rekke kosmetikkprodukter og mistenkes for å ha hormonforstyrrende og kanskje kreftfremkallende virkninger.

 

Apiterapi – behandling med produkter fra bier. Honning, pollen, propolis, bievoks, dronning-gelé og biegift

Bieprodukter har blitt brukt ved behandling av forkjølelse, hudproblemer, sårbehandling, brannsår.Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.