Behandler.no - Norges største oversikt

18 millioner amerikanere finner roen med meditasjon

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 26.02.2015Kvinne og gutt sitter ute og mediterer
Foto: Schutterstock

 

Det er nylig gjort opp status for alternative helsefremmende tiltak i USA. Den viser stor bruk av meditasjon, blant både voksne og barn. Flere ulike teknikker brukes.

 I en verden med mye støy og store krav, gjelder det å finne sine oaser for å oppnå sinnsro og tilstedeværelse. For noen er en tur skogen det som skal til, men stadig flere ser verdien av å meditere jevnlig. Samtidig pågår det flere forskjellige forskningsprosjekter for å finne ut hvordan meditasjon kan påvirke helsen.

 

Det er det statlige National Center for Complementary and Integrative Health som har undersøkt amerikaneres bruk av meditasjon, inkludert mantra meditasjon, mindfulness meditasjon, åndelig meditasjon og meditasjon som en del av annen praksis, som yoga, tai chi og qi gong.

Undersøkelsen viser at så mye som åtte prosent av den voksne del av befolkningen praktiserer en eller annen form for meditasjon. Dette utgjør 18 millioner personer.

 

Men også blant de amerikanske barna har behovet meldt seg og på fem år er det en kraftig økning av unge folk som praktiserer meditasjon og meditative øvelser. Det er nå. 1,6 prosent av barna i USA som mediterer, dvs 927.000 barn. Dette innebærer 202.000 flere mediterende barn på fem år.


Ulike meditasjonsteknikker
Det finnes mange ulike former for meditasjon og de fleste har røtter i gamle religiøse og spirituelle tradisjoner.  Fellesnevneren er at man gjennom systematisk mental trening eller utøving av ritualer oppnår en bestemt sinnstilstand. Mange praktiserer sittende meditasjon, andre liggende, stående eller i bevegelse.  Innen noen tradisjoner bruker man et mantra – en lyd eller ord mens andre bruker fokus på pust, avspenning, visualisering eller guidet meditasjon ved hjelp av for eksempel drømmereiser eller trommereiser. Hensikten er å øve opp en sinnstilstand som innebærer fysisk og psykisk avslapping.

Meditasjon har mange fordeler og kan bidra til bedre helse og økt livskvalitet. Ved å øve opp oppmerksomheten får vi bedre konsentrasjon og økt tilstedeværelse. Undersøkelser peker på påvirkning av psykisk helse, blodtrykk, smerter og en rekke andre tilstander. Flere studier har vist hvordan meditasjon påvirker hjernen i positiv forstand.

 

Ser du etter en meditasjonsteknikk som passer for deg?
Kurs a-å/Meditasjon

Kurs a-å/Mindfulness

Relaterte linker:

Kurs a-å/Yoga

Kurs a-å/Tai Chi, Taiji

Kurs a-å/Qigong
Kurs a-å/Dans-bevegelse

Kurs a-å/Selvutvikling

Aktivitetskalender

Finn behandler – behandler.no


Relaterte saker:

Meditasjon og yoga hjelper kreftsyke

Stor interesse for meditasjon og mindfulness i medisinske miljøer

Meditasjon for kropp og sjel

Meditasjon som smertebehandling

Tankekraft istedenfor piller

Meditasjon til hjelp ved psykiske lidelser

Tai Chi - positivt for eldres helse

Glimt av indre kraft med yoga

Yoga i barnehagen

Kreftpasienter får Qigong finansiert av Helsedirektoratet


Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.