Behandler.no - Norges største oversikt

Pasienter med ryggmargskade er tilfredse med homeopati og akupunktur

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 28.02.2015Kvinne får akupunktur i ansiktet
Foto: Schutterstock

 

Det er stor bruk av alternativ behandling blant personer med ryggmargskade ifølge en nylig publisert undersøkelse. Og de som får alternativ hjelp gir positive tilbakemeldinger.

Det å få en ryggmargsskade kan innebære sekundære utfordringer, både fysisk og psykisk. Urinveisinfeksjon og andre infeksjoner er av de vanligste komplikasjonene.

 

Forskere i Sveits har undersøkt bruken og tilfredshet med bruk av alternativ- og komplementær behandling hos pasienter med ryggmargskade. Studien foregikk som en spørreundersøkelse ved et sveitsisk rehabiliteringssenter fra mai til september 2014.

 

Homeopati og akupunktur var de mest brukte behandlingsmetodene blant de 103 deltagerne – 66 menn og 37 kvinner. Totalt hadde nær 74 prosent brukt alternativ- eller komplementær behandling for sine ryggmargskader. Akupunktur og homeopati var de to behandlingsmetodene som ble mest brukt, med 31 prosent for hver metode.

 

De mest vanlige oppgitte grunner for bruk av homeopati og akupunktur var smerter og urinveisinfeksjoner.

 

 

Tilfredse brukere
Pasientene som deltok i undersøkelsen viste seg å være godt fornøyd og generell tilfredshet ble målt til 85 prosent. Men for de mest brukte metodene var tilfredsheten hele hele 90,6 prosent for homeopati og 78,1 prosent for akupunktur.

 

I sin konklusjon anbefaler forskerne alternativ og komplementær behandling for pasienter med medisinske komplikasjoner ved ryggmargsskader.
-Behandlingen som ble gitt i tillegg til den konvensjonelle ga stor tilfredshet. På bakgrunn av disse resultatene bør fremtidig forskning systematisk evaluere det terapeutiske potensialet av de mest populære alternativ-teknikkene, for eksempel akupunktur og homeopati, for behandling av sekundære medisinske komplikasjoner ved ryggmargsskade.

 

 

 

Kilde:
J. Pannek, S. Pannek-Rademacher, J. Wöllner:
”Use of complementary and alternative medicine in persons with spinal cord injury in Switzerland: a survey study”

 

 

Relaterte linker:

Ønsker du kontakt med behandler –
Søk behandler på behandler.no


Hva er homeopati

Hva er Akupunktur

Utdanning i Akupunktur

Utdanning i Homeopati

 

 

Relaterte saker:

Skulle du bli uvel eller kvalm – akupunktur kan hjelpe

Akupunktur er fremdeles alternativ behandling

Sykehus tilbyr rutinemessig akupunktur til kreftpasienter

EU gir 1,8 mill Euro til forskning på homeopati

EEG-målinger viser effekt av homeopati

Avdekker feil informasjon som spres om homeopatiFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.