Behandler.no - Norges største oversikt

Folkehelsefestival med alternativ vri

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 07.05.2015folk i sommereng
Foto: Schutterstock

 

I Fyresdal er de opptatt av helhetlig helse og å fortelle innbyggerne hva man selv kan gjøre for å bedre helsa. Nå arrangeres den første tverrfaglige folkehelsefestivalen.


I disse dager, 7-10 mai 2015 arrangeres det Folkehelsefestival, hvor målet er å gi innbyggerne innblikk i hva den enkelte kan gjøre selv for å bedre sin egen helse.

 

Fyresdal er allerede kjent som kommunen som satser på et helhetlig helsetilbud til sine innbyggere. Og det betyr at de tar på alvor at mange ønsker et tilbud utover skolemedisinen. Undersøkelser viser også at et samarbeid mellom konvensjonell behandling og alternativ behandling er til det beste for pasienten.

Da ny kommunelege skulle ansettes i denne kommunen i Vest-Telemark med sine 1350 innbyggere, ble det søkt etter lege med tilleggsutdanning innen alternativ behandling. Dette ble begrunnet med ønske om å gå nye veien i helsearbeid og forebyggende arbeid, spesielt for barn og unge og at det er et ønske om å bruke det beste fra vestlig og alternativ medisin og gi tilbud om dette til innbyggerne. Ny lege med tilleggssutdanning i akupunktur ble ansatt i mai 2012.

 

I budsjett for 2014 vedtok kommunen å sette av nærmere en halv million kroner til sammen på opplæring i akupunktur. Dette ga kommunelege og tre helsemedarbeidere mulighet til opplæring i smerte- og immunterapi ved hjelp av akupunktur. Kommunen er godt i gang på det nye satsingsområdet og fyresdalordfører Erik Skjervagen tror storsatsing på alternativ behandling vil gi kommunen de friskeste barna i landet.

 

Som et ledd i økt satsing på forebygging og helse settes altså nå folkehelse på kartet i Fyresdal med egen festival, ifølge kommunens egne nettsider.

 

- Vi vil i løpet av disse dagene invitere alle innbyggere til spennende foredrag og workshops om hvordan vi kan ivareta vår helse bedre. Vi har hyret inn mange både lokale og nasjonale kapasitetar som vil holde ulike innlegg og demonstrasjoner, informerer ordførere Skjervagen.

 

Både ute og innendørs i sentrum av bygda er det foredrag, kurs og aktiviteter som skal være av interesse for alle innbyggerne i kommunen.

 

Det er satset på et bredt program, og blant deltagerne finner vi Audun Myskja, kjent som den musikalske legen som ønsker å få spirituelt orientert terapi inn i storsamfunnet. Han skal snakke om hva man kan gjøre selv for å ta vare på egen helse. Han besøker også Pleie og omsorgssenteret hvor han holder foredrag for ansatte, beboere og pårørende om demens og bruk av musikkterapi.

 

Akupunktør og ernæringsterapeut Thuy Dalen vil snakke om sunn, næringsrik kost og fordøyelse av mat, med lett servering av smaksprøver. Lege og forfatter Bjørn Johan Øverbye fra Arendal Helsesenter, holder foredrag om jakten på ungdomskilden og livskraften, med fokus på blodsirkulasjon og stoffskiftet.

 

Av andre deltagere er en representant frå Olympiatoppen, som skal snakke om smart kosthold. Stein Lund Halvorsen, grunnlegger av Mental Optimalisering  byr på foredrag og praktisk demonstrasjon av optimal yting. I tillegg skal Trygg trafikk snakke om trafikksikkerhet. Det blir spinningtime ute, topptur til Igletjønnuten.og gratis prøvetime i yoga.

 

Fyresdal viser seg igjen som en foregangskommune som tar folkehelse på alvor ved å inkludere et helhetlig helseprespektiv og alternativ behandling. Vi gratulerer!

 

 

Relatert:

Fyresdal kommune satser på opplæring i alternativ behandling

Norsk kommune ønsker alternativ lege

Alternativ lege ansatt i Fyresdal


Alternativ behandling vil gi de friskeste barna i landet

Møt Audun Myskja - den musikalske legen

 

Behandling på tvers - til det beste for pasienten
Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.