Behandler.no - Norges største oversikt

Homeopati i helsevesenet

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 22.05.2015folk i sommereng
Foto: Schutterstock

 

I Europa og resten av verden er homeopati utbredt og integrert, med både refusjonsordninger og tilgjengelighet ved sykehus. Bedre ordninger etterlyses i Norge.

Tore Fosso, leder i Norske Homeopaters Landsforbund (NHL), mener det er viktig for norske myndigheter, og ikke minst for det norske folk, å få informasjon om hvordan andre land integrerer homeopati i helsevesenet

85 år i Norge

Homeopati er en av de første alternative behandlingsmetodene som ble etablert i Norge og NHL har spilt en betydningsfull rolle med å fremme alternativ behandling her til lands. Medlemmene har en 5-årig utdanning i medisinske fag og homeopati og er etablert i privat praksis omkring i landet. I år kan foreningen skilte med 85-års jubileum.

 

Men til tross for at man kan vise til lang fartstid og god erfaring av behandling er ikke denne behandlingsmetoden tilstrekkelig tilgjengelig. NHL ønsker et bedre integrert tilbud, i likhet med for eksempel Frankrike.

 

Refusjonsordning

Alternativ og komplementær behandling har økt popularitet i Europa og så mye som 65 prosent av befolkningen har valgt alternative metoder, hvor homeopati er en av de mest brukte. Det anerkjente tidsskriftet Family Practice publiserte i april 2015 en artikkel som viser at omlag en av ti franskmenn får homeopati dekket av den nasjonale helseforsikringen. 118 millioner homeopatiske medisiner til 6,7 millioner pasienter blir i løpet av ett år refundert av det franske helsevesen.

 


Tore Fosso, leder i Norske Homeopaters Landsforbund. Foto: Privat

-Nesten halvparten av fransk helsepersonell, det vil si 120 000 behandlere foreskriver homeopatiske medisiner til sine pasienter. Tallene viser at over ni av ti allmennleger, hudleger og barneleger bruker homeopati i behandlingen. 75 prosent av alle jordmødre og 10 prosent av tannlegene gjør det samme, informerer Fosso.

 

Salget av homeopatiske medisiner utgjør 5 prosent av det totale salget av legemidler i Frankrike.

 

-Dette står i sterk kontrast til hjemlige forhold.  At den franske helseforsikringen dekker homeopati, gir det franske folk en reell valgfrihet når det gjelder helsespørsmål. Og det gir også en valgfrihet for legen til å bruke den mest egnede medisinen til enhver tid.

 

Ønsker du kontakt med en kvalifisert homeopat: Behandler.no

Homeopati som førstevalg

Faren for antibiotikaresistens er overhengende og er tema hos våre myndigheter. Dersom ikke alternative løsninger taes i bruk vil vanlige kirurgiske behandlinger som for eksempel hofteoperasjoner bli vanskelig å gjennomføre i framtiden ifølge Folkehelseinstituttet.

 

-Antibiotikaresistens-problematikken har synliggjort at valgfri bruk av medisin er et behov også for leger. Faren for antibiotikaresistens gjør at leger er mer restriktive med å bruke antibiotika. Med homeopati som førstevalg kan antibiotika spares til de alvorlige infeksjonene, sier NHL-lederenTore Fosso.

 

Valgfrihet og tilgjengelighet stemmer overens med WHO - Verdens helseorganisasjon sin strategi for alternativ behandling for 2014-2023, hvor det kommer fram at etterspørselen er stor og at tilbud om et alternativ til skolemedisinen bør være tilgjengelig for alle.

 

Det er mange land som har stor tillit til alternative behandlingsmetoder og det er ifølge WHO ingen tvil om at den stigende interessen vil fortsette å vokse. Dette forplikter medlemsland å støtte brukere. WHO sin strategi 2014-2023 vil hjelpe helseledere å utvikle løsninger som bidrar til en bredere visjon om bedre helse og pasientens selvbestemmelse.

 

 

 

 

Referanse:

 

Homeopathy in France in 2011-2012 according to reimbursements in the French national health insurance database (SNIIRAM).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25921648

 


Relaterte linker:


Om Homeopati – hva er homeopati

 

Ønsker du kontakt med en homeopat –

Finn behandler – behandler.no

 

Utdanning i homeopati

 


Relaterte saker:

 

Pasienter med ryggmargskade er tilfredse med homeopati og akupunktur

 

EEG-målinger viser effekt av homeopati

Homeopati inn på sykehus

EU gir 1,8 mill Euro til forskning på homeopati

65 prosent europeere bruker alternativ behandling

NHL – Norske Homeopaters Landsforbund 80 ÅR 2010

WHO: Alternativ behandling må bli tilgjengelig for alle
Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.