Behandler.no - Norges største oversikt

Lær pusteøvelsen som gir god helse

Av Rachel Wilmann, grunnlegger av Hjertemedisin, Hjerteakademiet og blogger
Publisert: 08.06.2015øreakupunktur . 5 nåler stukket i et øre
Foto: Schutterstock

 

Feil pust kan skape stress og plager. Ved å bruke denne enkle øvelsen, kan man få mer overskudd og bedre livskvalitet.

 

Vet du at veldig mye av våre utfordringer kunne vært unngått bare du kunne puste riktig. Ja, er det ikke banalt, at pusten vår er med på å avgjøre om du har en god dag eller ikke. Og burde ikke alle kunne puste riktig? Alle puster, men veldig mange puster helt feil. Ved å puste feil, så kan du øke stressnivået i kroppen din, du kan få angstlignende reaksjoner, vondt i hodet, sove dårlig og du kan få en vond kropp slik som vonde skuldre, nakke, rygg etc. Dette er bare noen av tingene som feil pust kan skape.

 

Her skal du få oppskriften på hvordan du burde puste for å gi deg selv de beste forutsetningene for å ha en god mental og fysisk helse!


Idag arbeider Rachel Wilmann med blant annet healing, coaching og reading. Hun er grunnlegger av Hjerteakademiet, som utdanner terapeuter.
Rachelwilmann.no
Foto: Rachel Wilmann
1.  Den største feilen mange gjør, er at de puster kun ned til brystkassen. Pusten skal HELT NED i magen. For å kjenne at du gjør det riktig, så kan du legge deg ned på rygg. Du kan ta den ene hånden på brystkassen, og den andre på magen din. Deretter skal du puste godt inn gjennom nesen din og helt ned i magen. Det vil si, at magen skal bevege seg ut når du puster inn. Brystkassen skal holdes så rolig som mulig.

 

2.  Deretter skal du ta 4 gode åndedrag INN gjennom nesen din, og UT gjennom munnen din. Altså; inn gjennom nesen og helt ned i magen slik at magen beveger seg utover. Når du puster UT gjennom munnen din, så skal magen INN. Mange damer tør ikke bruke pusten godt nok fordi at man er vant til å holde inn magen. Det skaper altså mer stress og vondter i kroppen din. Slipp ut magen, damer! TIPS: for hvert innpust, så tell til 6, og for hvert utpust, så tell til 6. Det er ikke alle som klarer dette til å begynne med, men øvelse gjør mester.
 
 3.  Dette skal du gjenta hver time i 10 timer HVER DAG! For at stressnivået skal senke seg, så må dette gjøres jevnlig gjennom hele dagen din. Det nytter ikke å stresspuste 20 ganger på morgenen og deretter 20 ganger på kvelden for å få unnagjort de 40 pustene som kreves.
  


4.  Over til siste punkt som tar utgangspunkt i nr. 3. Du må puste 40 dype åndedrag gjennom hele dagen for at det skal fungere. Statistikk viser at dersom man puster 40 ganger per dag (vel, jeg håper du puster mer, men her snakker vi om 40 DYPE åndedrag), så er det optimalt i forhold til gevinst av bedre helse. Dersom du puster mindre enn 40 åndedrag, så vil du få minimert effekten, og puster du mer enn 40 åndedrag, så vil du ikke klare å få noe særlig økt effekt. Jeg vil anbefale deg å sette på alarmen på hver time for å få dette skikkelig under huden din. Det vil lære kroppen din å puste jevnlig og skikkelig hele dagen.

 

Når du puster kun ned til brystkassen din, så sender du et signal inn til kroppen din om at du er stresset. Når du puster helt ned i magen, så forteller du kroppen din at du er rolig. Derfor ønsker vi å fortelle kroppen at den er rolig, selv om du opplever å være stresset. Ved å lære deg denne superenkle metoden, så kan du lure kroppen din til å være rolig i situasjoner hvor du egentlig er stresset. Det vil kunne gi deg en rekke fordeler hver eneste dag. Personer som er rolige får gjort mer i løpet av dagen, de oppleves å være mer vennlige og positive, og de får som regel bedre jobber også.

 

Ha en super dag! Rachel Wilmann, Hjertemedisin - Hjerteakademiet - Energi og Helse
rachelwilmann.no


Behandler - Rachel Wilmann


Her finner du Rachel sin Gratis Meditasjon:
«Slapp av» som du kan laste ned

 

 

Relatert:
Stress ned og hold deg frisk

Stress ned med enkle øyebevegelser

Personer som har traumer og posttraumatisk stress får hjelp med EMDR

Alternative metoder kan bidra til ungdommelighet
Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.