Behandler.no - Norges største oversikt

Verdens Internasjonale Yogadag 21 juni, feires stort i Norge

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 19.06.2015Mann og kvinne ute og praktiserer yoga
Foto: Schutterstock

 

Yoga har fått fotfeste og utøves over hele landet. Nå arrangeres Norges største yogaklasse – for en bedre verden.

 

Den opprinnelige indiske treningsformen yoga har tydeligvis truffet den norske folkesjela. Nå er det treningssentere og workshops land og strand rundt og yoga praktiseres av alle – barn, unge, voksne og eldre. Man trener inne og man trener ute. Yoga har som mål å transformere kropp og sinn, gi ro, fokus og harmoni og det kan komme godt med i travel hverdag.

FN har nylig erklært 21 juni som Verdens Internasjonale Yogadag og dette skal markeres over hele verden i 199 land – deriblant Norge og Oslo, hvor Den indiske ambassaden og Telenor inviterer til yogafest:

Nå skal den største yogaklassen i Norge noen sinne finne sted på Telenor Arena i Oslo. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Både erfarne og nybegynnere velkommen til å delta. Dette er også en mulighet for de som aldri har forsøkt, men som er nysgjerrig på yoga å prøve. Her vil man lære enkle yogaøvelser som gir ro og harmoni. Man oppfordres til å ta på behagelige klær, ta med yogamatte eller et stort håndkle og vannflaske. Juice blir servert.

Søndag 21 juni 2015 åpner dørene kl. 10:00. Yogaundervisningen starter kl. 11:00 og  arrangementet avsluttes kl. 13:00. Erfarne yogalærere vil lede yogaklassene. Det vil også være mulig å møte ulike yogaskoler som presenterer seg på egne stands.

Her finner du flere av skolene


Tanken bak
Yoga er en treningsform som er bra for helse og velvære. Dessuten kan yogaen gi fred og en bedre verden, hevdes det. Teknikkene ble opprinnelig utviklet i India for å holde seg frisk både fysisk og mentalt og sjelelig. Metoden har tilknytning til de indiske religionene buddhisme og hinduisme, men brukes i dag også for avspenning og selvutvikling. Men yoga har også blitt anerkjent som et redskap for utvikling av menneskeheten, som vil fremme fred og ivareta liv.


Yogadagen vedtatt i FN
I desember i fjor erklærte FNs generalforsamling 21 juni som Verdens Internasjonale Yogadag. Vedtaket ble gjort på bakgrunn av talen til den indiske statsministereren Narendra Modi, september 2014, hvor han blant annet sa:

«Yoga er en uvurderlig gave fra Indias eldgamle tradisjon. Den omfatter enhet mellom sinn og kropp; tanke og handling; beherskelse og oppfyllelse; harmoni mellom menneske og natur; en holistisk tilnærming til helse og velvære. Det handler ikke om trening, men å oppdage en følelse av enhet og samspill mellom deg selv, verden og naturen. Ved å endre vår livsstil og skape bevissthet, kan vi gjøre noe med klimaendringene. La oss arbeide for å vedta en internasjonal yogadag.»

 

Og sånn ble det. For nå skal Verdens Internasjonale Yogadag  feires over hele verden,  21 juni.


Norges største yogaklasse på FNs internasjonale yogadag:
Telenor Arena søndag 21. juni kl. 11-13.
Dørene åpnes kl. 10:00
Entré: Gratis

 

 

Relatert:
Glimt av indre kraft med yoga
Yoga i friluft

Meditasjon og yoga hjelper kreftsyke

Forskning på kreft og alternativ behandling - med yoga
Yoga hjelper mot ryggsmerter

Vondt i ryggen – hva bør du gjøre

Yoga i barnehagen
Vil ha yoga og mindfulness for skolebarn
Yoga hjelper mot psykiske lidelser
Trygdede får tilbud om yoga, qigong og pilatesFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.