Behandler.no - Norges største oversikt

Festival for grønne verdier i Hurdal

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 24.06.2015Tre som holdes av to hender
Foto: Schutterstock

 

I Hurdal tar man bærekraftig utvikling på alvor. Med støtte fra kommunen arrangeres nå den aller første Bærekraftfestivalen  - for bedre klima og økt livskvalitet.

 

Hurdal har tatt mål av seg skape et bærekraftig samfunn som er klimavennlig, har økonomisk vekst og tilføre økt livskvalitet.


For å øke kunnskap om hva som skal til for å nå dette målet og inspirere andre lokalsamfunn, inviterer Hurdal Kommune med samarbeidspartnere til den første Bærekraftfestivalen i Hurdal 24. og 25. juni 2015, eller Sustainable Valley Festival som det heter når ambisjonene er internasjonale.


Sustainable Valley Festival 24 - 25 juni 2015

Kommunestyre i Hurdal besluttet i 2014 enstemming å starte et pilotprosjekt for bærekraftig stedsutvikling ved å utvikle Hurdal sentrum til en urban, bærekraftig landsby. Innen 2025 skal kommunen være karbonnøytral eller bedre, ha økonomisk vekst, og tilføre innbyggere og besøkende økt livskvalitet.

 


Viktig skifte
Bærekraftfestivalen skal mobilisere offentlige institusjoner, næringsliv og akademia til å bidra til det viktige skiftet som må til for å skape en mer bærekraftig og bedre verden. Med engasjerende foredrag og debatter om grønn vekst, miljøledelse og næringsutvikling bidrar politikere, miljøaktivister og næringslivstopper til to innholdsrike dager som vil bane vei for et grønt taktskifte.

Det vil også signeres et ordføreropprop i Eidsvollsbygningen som en avslutning på konferansen. Oppropet setter mål for en bærekraftig utvikling i de kommunene som signerer, og levers statsministeren som videre innspill til klimaforhandlingene i Paris.

 

Bærekraftig utvikling handler om å ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge fremtidige generasjoners mulighet til å dekke sine.

 

Samtidig som konferansen finner sted på Hurdalsjøen Hotell avvikles også en lang rekke utstillinger og demonstrasjoner av bærekraftige løsninger, åpne temaforedrag og aktiviteter for hele familien. Denne delen av festivalen er gratis og vil foregå i Framtidssmia og Økolandsbyen i Hurdal.
På onsdag starter programmet kl 14.00 og avsluttes med konserter i Økolansdbyen med Ole Paus, Daniel Kvammen, Hage og The Earthlings. Det er mulig å kjøpe økologisk mat og drikke på begge områdene hele dagen.

På programmet:
-Besøk et aktivhus
-Besøk mikrohuset prosjektert av arkitektstudenter ved BAS
-Foredrag om nye energiløsninger i bygg v/Rognstad VVS
-Foredrag om pustende vegger v/Superwood
-Foredrag om trefiberisolasjon v/Hunton
-Paneldebatt om innovativ landbrukspolitikk
-Foredrag og workshop økologisk dyrking
-Foredrag om økogjødsel og matjord
-Kurs i sanking av ville vekster
-Workshop i naturlig mat på bål
-Danseoppvisning og forestilling med musikalbarn og singer/songwriter
-Barneloungeaktiviteter
-Halmhusbygging og hopping i høyet
-Fotballkamper
-Hesteskyss mellom områdene
-Markedsboder og utstillingsstands hele dagen med biler, klær, loppemarked, bærekraftige produkter og mat
-Konsert med Ole Paus, Daniel Kvammen, Hage og The Eartlings


Konferanse del 1 - se første del av konferansen i reprise:Relaterte saker:

Økolandsbyen i Hurdal vokser og har plass til flere
Folkehelsefestival med alternativ vri
Velg ren mat – unngå skade av hjernens utvikling
Økologisk mat – for helse og miljø
Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.