Behandler.no - Norges største oversikt

Protester mot nytt vitaminforbud

Av Lege Heiko Santelmann
Publisert: 30.10.2015Piller, urter og kapsler
Foto: Istockphoto

 

1. oktober 2015 ble det forbudt å importere kosttilskudd til Norge, som inneholder mer næringsstoff enn lave norske maksimumsgrenser. Dette har skapt sterke reaksjoner, med blant annet demonstrasjoner i Oslo og Bergen. Lege Heiko Santelmann var en av dem som holdt apell foran Stortinget i Oslo 17. oktober 2015.

Krigen mot helsa vår

Debattinnlegg av Lege Heiko Santelmann


På lørdag fikk jeg sjansen til å snakke i 2 minutter til over 500 fremmøtte foran Stortinget, som protesterte mot vitaminforbudet. Det gjelder ikke bare vitaminer og mineraler, men også urter, homøopatiske midler og andre produkter uten bivirkninger.

 

Heiko_Santelmann;
Heiko Sanelmann, lege og pensjonist holdt apell foran Stortinget i forbindelse med Vitaminaksjonen.
Foto: Gunnar Pedersen

Det som dessverre ikke kom godt nok fram, var at denne lovendringen fra 1. oktober bare var en del av krigen mot fritt helsevalg som ble synlig, ikke ulik det kjente bildet fra isfjellet, som skjuler 85% under vannflaten.

 

De store avisene og NRK, som tidligere torde å skrive om urett mot befolkningen, er taus p.g.a. selvsensur, redd for at annonser og statlig støtte uteblir, når de tar opp noe kritisk mot myndighetene. NRK lager heller et mobbeprogram som «Folkeopplysning». – Jeg håper på bedre tider, når Huffington Post etablerer seg i Skandinavia. - At man da ikke bare får lest om leger som mister sin lisens og dermed får yrkesforbud p.g.a. mord eller andre forbrytelser, men hvor det også skrives om leger som mister sin lisens fordi de anbefaler en mykere medisin, uten bivirkninger.

 

I årevis har befolkningen blitt bombardert av antipropaganda når det gjelder «alternativ» medisin. Men fremdeles tror folk på og bruker disse metodene.

 

Myndighetene sang i kor: «Det finnes ingen bevis på at disse midler har en positiv effekt» og «Hvis et middel ikke har en bivirkning, kan det heller ikke ha noen virkning».

 

Trude Sletteland;
Det var mobilisering på Facebook til demonstrasjoner mot vaksineforbundet.

 

Så kom det studier: For eksempel har legemiddelverkets Steinar Madsen kritisert at det ble solgt ekstrakt av rød gjæret ris i helsekostbutikker, som i 1000 år har vært brukt i Asia for å forbedre blodsirkulasjon og motvirke infarkt og slag. Så klarte en norsk professor å gjennomføre en vitenskapelig studie som beviste at ekstrakten hadde like god effekt som kolesterolsenkende statiner, bare uten bivirkninger. Da klarte Madsen å forby risen, siden det var blitt medisin.

 

Før hadde jeg tillitt til helsemyndighetene om at de ville forandre politikken, hvis forskningen kunne bevise effekten av erfaringsmedisin.

 

Så fikk jeg sjansen til å gjennomføre et forskningsprosjekt i samarbeid med Universitetssykehuset, to professorer og et legemiddelfirma.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om prosjektet ble stoppet av legemiddelprodusenten etter to år, fordi den videre forskningen kunne føre til en helbredende kur for mange, noe som aksjonærforsamlingen anså som dårlig butikk, fikk jeg publisert studien i to anerkjente legetidsskrifter.

 

Men fremdeles ansees denne behandlingen som kvakksalveri.

 

Beskjeden som vi i forskerteamet fikk var: «Fra i dag kan legemiddelfirmaet AL ikke lenger støtte forskning som fører til kurering av sykdommer. Forskning for å utvikle midler som kan lindre symptomer, finansieres fortsatt.»

 

Jeg måtte innse at det var naivt å tro på at brobygging nytter, når den ene siden hele tiden river ned deler av broen. Man blir lissom hengende i luften.

 

Før kunne jeg bruke nosoder, homeopatiske midler mot meslinger, malaria og andre infeksjonssykdommer, istedenfor å gi vaksiner. Så fikk pharmaindustrien satt en stopper for det.

 

Og når det i 2014 sto på Helsemagasinet VOFs 1. side: «Vit. K for skjelett, Vit. C mot Ebola, Naturlig vitamin E motvirker kreft», må vel alle skjønne at den mektige pharmaindustrien blir skremt.

 

De fikk stoppet import av urter og teer fra Asia, Afrika og Sør-Amerika, slik at de tibetanske leger, som jeg hadde invitert i årevis, ikke slapp inn med sine piller lenger. Og jeg fikk ikke lov å bestille artemisinin fra Kina til mine pasienter.

 

Årets sensasjon, at det for første gang i historien ble gitt nobelpris i medisin til en lege som beviste at en 800 år gammel resept med urten artemisinin hjelper bedre mot malaria enn vaksiner, ble bare nevnt av Klassekampen.

 

Så fikk de Norge til å stoppe all import av kosttilskudd fra EU den 1. oktober. Det nye regelverket mangler all logikk:

 

Regjeringens begrunnelse for å få det gjennom, var en studie fra USA som viste at 62% av legemidler, som Viagra, kjøpt over nett, var falske.

 

Ingen undersøkte kosttilskudd. Så kom en undersøkelse i EU, som viste at det her var 1% av falske medikamenter som hadde havnet i tollens hender. Men da var det angivelig allerede for sent å snu skuta.

 

Man kan lure på om forbudet mot å importere D-vitaminer på 10 mikrogram skyldes en forskningsrapport som viste at D-vitaminer beskytter bedre mot influensa enn noen vaksiner.

 

Per dags dato er det ikke rapportert et eneste dødstilfelle i hele verden, ved bruk av de kosttilskudd som nå blir stoppet mellom EU og Norge. EFTA og EU har klaget Norge inn for brudd på handelsavtaler.

 

Det er foreslått at Mattilsynet igjen skal ta seg av all kosttilskudd. Men jeg er enig med Niels Christian Geelmuyden (forfatter av blant annet bøkene ”Sannheten på bordet” og ”Sannheten i glasset” red.anm).om at man ikke kan stole på Mattilsynet.

 

«De betjener i for stor grad mektige næringsinteresser fremfor avmektige forbrukere.»

 

Selv om regjeringen kommer til å endre denne lovendringen om import av kosttilskudd fra EU etter at de har lest og skjønt hva de gjorde, vær på vakt.

 

Jeg er sikker på at det kommer flere angrep på vår rett til egne helsevalg.

 

Arbeiderpartiet har allerede bestemt at de vil innføre vaksinasjonstvang. De har innsett at befolkningen er flink til å skaffe seg informasjon fra andre kilder og ikke lenger tror blind på produsentene og Folkehelseinstituttet.

 

Ikke la myndighetene ta vår menneskerett til å bestemme selv over vår helse.

Våre demokratisk valgte politikere har nå sjansen til å bevise at Norge ikke er på vei til å bli en totalitær stat.

 

Dessverre tyder alt på at vi styres av sterke markedskrefter, som mener at der er mye mer penger og makt å hente fra en befolkning som er syk og bevisstløs.

 

Gi myndighetene en sjanse til å vinne tilbake tillitten vår

Hold dere informert. Forsvar deres menneskerett på fritt helsevalg.

 

 


Om Heiko Santelmann

Tyskfødte Heiko Santelmann (f. 1950) flyttet til Norge i 1981, etter å ha utdannet seg til lege i 1979. Han har etterutdannet seg i en rekke helhetsmedisinske metoder, inkludert øreakupunktur, nevralterapi, homøopati, bioresonansterapi og kraniosakralterapi.
Santelmann jobbet som allmennpraktiserende lege i Mandal 1983–96 og etter flyttingen til Oslo i privat praksis på Hovseter, Skarpsno, Vinderen og Hoff.
I 7 år har han forsket på candida-syndromet og publisert 2 artikler i europeiske legetidsskrifter.
Santelmann er nå pensjonert med bolig i Oslo. E-post drheiko@online.noRelaterte linker:
Vitaminaksjonen

Demonstrasjon mot vitaminforbudet Bergen 24.oktober 2015 (Youtube)

 


Relaterte saker:

Får ikke lov til å selge naturmidler som virker (2004)

Forbrukerrådet krever nytt naturmiddelregister (2004)

Forbud mot kosttilskudd i Danmark (2005)

Rettssaken mot kosttilskuddsdirektivet i EU-domstolen (2005)

Kosttilskudd stoppet av Mattilsynet (2006)

Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledningLegg inn din kommentar her:
Mener du noe om denne saken? Flott med engasjement, vær saklig og respekter andres meninger, følg regler for kommentarer.