Behandler.no - Norges største oversikt

Frisk fra matintoleranse og allergi

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 16.03.2016Victoria Flatebø
Victoria Flatebø har blitt frisk ved hjelp av NAET, og idag hjelper hun andre med matintoleranse og allergi. Foto: Stian Schløsser Møller.

Victoria led selv av irritert tarm, gluten-  og el-allergi, så alvorlig at hun måtte flytte ut i skogen. Da skolemedisinen ikke hadde noen løsning fant hun fram til alternativ behandling som gjorde henne frisk. I dag hjelper hun andre med samme problemer.

Med en god porsjon skepsis til alternativ behandling som utgangspunkt, var det allikevel dette som skulle bli redningen for Victoria Flatebø. Nå kjenner hun seg sprudlende og levende innvendig. Opplever å ha nok energi med balansert konsentrasjonsevne og humør. I dag hjelper hun andre med allergier, intoleranser og overfølsomhet.

 

 

Fra sykmeldt til student

Hun hadde perioder med tretthet og utmattelse. Oppblåsthet, forstoppelse og diare var daglig kost og hun mistenkte tidlig at maten var årsak til hennes problemer. Kylling, kakao og hvitt sukker pleide å gi henne hjertebank og etter en matintoleransetest kuttet hun også gluten, melk, egg, soya og gjær.

Victoria endte opp med å spise stadig færre mattyper.

 

Etter flere detox-kurer ble hun så el-allergisk at hun måtte flytte ut i skogen og være fulltids-sykemeldt. Etter noen måneder i naturen bestemte hun seg for å studere ernæring, med håp om at dette kunne gi løsning for egne helseproblemer. Derfra gikk ferden videre til studenttilværelse i Australia.

 

Victoria Flatebø
Til og med gluten-intoleransen forsvant med god hjelp. Idag jobber Victoria Flatebø selv som behandler i Oslo. Foto: Stian Schløsser Møller.

-Jeg var i utgangspunktet svært skeptisk til alternativ medisin og tenkte at det var så mye humbug. Men da skolemedisinsk intervensjon ikke hadde svar på mine el-allergi eller matintoleranser begynte jeg å lete etter alternative metoder, sier Victoria til alternativ.no

 

Vel framme i Australia ble det en del prøving og feiling før hun kom i kontakt med en sykepleier som hadde startet med NAET metoden. Dette var nytt for Victoria, men hun fikk en innføring i denne tverrfaglige behandlingsmetoden, som bygger på både østlige og vestlige medisinske prinsipper.

 

Det var Dr. Devi Nambudripad som oppdaget en behandlingsmetode i november 1983 i California ved en ren tilfeldighet. Hun har siden utviklet denne til å bli en protokoll for alle slags allergier og intoleranser samt relaterte plager. Metoden inkluderer teknikker fra kiropraktikk, tradisjonell kinesisk medisin (TKM) og kinesiologi.

 

Dr. Devi mener at mange lidelser kan ha utspring i allergier og intoleranser - det kan være alt fra en oppblåst mage til autisme. Når allergiene og intoleransene er klarert kan også de andre symptomene forsvinne.

 

I gang med behandling gikk Victoria og den australske sykepleieren gjennom "15 basics" der hun ble kvitt matintoleransene, unntatt gluten, i første omgang. Deretter fikk hun fem behandlinger for allergien overfor stråling, før det hadde effekt og hun opplevde å få livet tilbake.

 

Miljøallergier kan være trøblete da de kan være til hinder for å bevege seg fritt i miljøet. I verste fall snakker man om miljøhemming, som er tilstander med overfølsomhet for noe i miljøet som fører til så uttalt sykdom og plager at miljøet blir utilgjengelig.

 

- De fleste er nok ikke klar over hvor vanskelig det er å leve med miljø-allergi før de opplever det selv. Når man får helsen tilbake og kan leve som normalt, tar man ingenting for gitt lengre. Man utvikler en dyp takknemlighet for de enkle gledene i livet som å sitte på en benk i parken og høre fuglene kvitre. Det er også en fryd å ta trikk og buss uten å måtte skifte plass når sidemannen begynner å prate i mobilen, sier Victoria.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Frisk selv – vil hjelpe andre
Idag har Victoria Flatebø et stort ønske om å hjelpe andre som lider av allergier.

Hvis man for eksempel er sensitiv for stråling, kulde, kjemikalier eller annet i miljøet, så er det lite skolemedisinen har å stille opp med.

 

 -Skolemedisinen er fantastisk på sett og vis, men om den kommer til kort i pasientenes vel og ve, øker behovet for komplementære metoder, mener Victoria.

 

-Det er mere enn et års tid siden jeg fikk behandlinger i Buena Park sist, og så gir jeg meg selv NAET hjemmebehandlinger så ofte jeg kan, gjerne ukentlig. Alle pasienter lærer å gjøre hjemmebehandlinger slik at man lettere kan vedlikeholde og opprettholde effekten på egenhånd.

 

Til og med gluten-intoleransen forsvant da den ble behandlet igjen, og det ble funnet en emosjonell link til hvete. I dag spiser hun like mye hvete som de fleste. Samtidig er hun bevisst på helse og hvor mye kroppen tåler av belastninger generelt. Spiser for det meste vegetarisk og prøver å kjøpe mest mulig økologisk mat.

 

Til daglig jobber Victoria som behandler i Oslo, med en bachelor i ernæring og NAET- kurs fra klinikken til Dr. Devi Nambudripad i California i bagasjen. Foreløpig er hun og en annen behandler de eneste i Norge som er sertifiserte NEAT-behandlere, men hun håper det vil bli flere. I Oslo hjelper hun folk med miljø-allergier, men også andre former for allergi, som for eksempel pollenallergi.

 

Selve behandlingen starter med at pasienten ligger på en behandlingsbenk der behandleren tester muskelresponsen i forhold til meridianer, dvs energibaner i Tradisjonell kinesisk medisin, og allergener. Disse allergenene er i hovedsak i form av testampuller som inneholder vann med frekvensene til allergenene. Noen ganger brukes et ekte allergen - som for eksempel et eple eller et egg.

 

Ampulle
NAET er kjent som en skånsom metode som blir benyttet ved mange former for allergier og intoleranser. Foto: Privat

Etter testing setter man i gang med en kiropraktisk akupressurteknikk langs ryggraden i det man bruker en tilpasset pusteteknikk. Deretter gis det en relativt behagelig og skånsom runde med akupressur på spesifikke punkter på hender og føtter. Man skal så hvile med allergenet i hånden i 20 minutter for at dette nye minnet, som er en ny positiv assosiasjon, skal lagres permanent. Etter behandlingen er det viktig å unngå allergenet i minst 25 timer.

 

- Uten denne karenstiden vil ikke behandlingen gi fullgod effekt. Det er en relativt utfordrende protokoll da det kreves såpass stor innsats av pasienten, informerer Victoria.

 

-Jeg ser i min praksis at de pasientene som får best resultater er de som leser godt om metoden på forhånd og som følger rådene møysommelig. Det er dessverre ingen "quick fix". Det tar tid å hjelpe kroppen til å helbrede seg selv. I skolemedisinen blir sykdommer behandlet direkte - i komplementær medisin behandler vi indirekte. Til gjengjeld er målet å få varig effekt og forbygging av en rekke sykdommer - ikke minst via opplæring av en sunnere livsstil. Vi forsøker å finne de underforliggende stressfaktorer og årsaker snarere enn å behandle symptomer direkte.

 

I NAET protokollen går man først gjennom 15 grunnleggende behandlinger for å lære kroppen å tolerere næringsstoffer og andre viktige elementer som trengs for et sunt og balansert immunforsvar. Deretter kan man behandle for miljøsubstanser som dyr, pollen, kulde, varme osv og andre allergener.

 

-Noen kan oppleve effekt allerede i løpet av de femten grunnleggende behandlingene, men dette varierer veldig fra person til person. Barn responderer generelt veldig bra til NAET. Voksne som har en sunn livsstil med mye frukt, grønt og fysisk aktivitet kan også vise raske resultater, sier Victoria.

 

Victoria håper at flere behandlingsmetoder i fremtiden blitt "tatt inn i varmen" på sykehus og klinikker rundt i landet, i likhet med akupunktur og at det kan utføres stadig flere gode studier på disse slik at man kan bedre dokumentere effekt.

 

En pilotstudie med NAET ble utført i 2005 på 60 autistiske barn. Den konkluderte med at 77 prosent av barna i testgruppen kunne begynne med normal skoleundervisning etter fullført NAET protokollen for autisme. Nå skal denne forskningen videreføres til et større globalt studie der målet er å undersøke effekten av NAET på over 1200 barn med intoleranse-relatert autisme.

 

 

 

Relaterte linker:

Se en liten dokumentar om autisme-studien og NAET

(YouTube)

 

Om NAET - Nambudripad's Allergy Elimination Techniques


Relaterte saker:

Endret kosthold kan minske pillebruk

Syre og base balansen viktig for kroppens helse

Endret kosthold kan minske pillebruk

 

Syre og base balansen viktig for kroppens helse

Tarmen og våre venner bakteriene

Høysensitiv blir syk av feil mat

 Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.