Behandler.no - Norges største oversikt

Jordmorteamet tildeles Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2016

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 23.11.2016



Jormødrene Cathrine Trulsvik  og Bippi Trovik
Foto: Privat

Travle sykehusfødsler erstattes med personlig oppfølging av jordmor gjennom svangerskap og fødsel. Nå får de to erfarne fødselshjelperne heder og ære for sitt arbeid.

En så viktig livshendelse som svangerskap og fødsel, burde ha høy prioritet i samfunnet, for å gi den fødende, det nye barnet og familien den beste start sammen. Men sånn er det dessverre ikke bestandig. Mangelfullt tilbud under graviditet og overfylte fødestuer møter mange gravide, som mest av alt trenger trygghet og god oppfølging.

De to jordmødrene Bippi Trovik og Cathrine Trulsvik som utgjør Jordmorteamet, har begge lang erfaring fra større institusjoner, før de tok steget og satset på å bygge en ny virksomhet.  Den tar mer hensyn til de nybakte foreldrene og barna de setter til verden enn det de opplevde man kunne få anledning til i det offentlige systemet.

Jordmorteamet følger opp gjennom svangerskapet og ved å tilby fødselsforberedende kurs, personlige samtaler, hjemmefødsler og akupunktur. Man får individuell oppfølging av de samme to jordmødrene gjennom hele svangerskapet, og hvis man ønsker det legges det til rette for å føde hjemme.

Helene Bakke
Cathrine Trulsvik (tv)  og Bippi Trovik utgjør Jordmorteamet. I området Oslo, Akershus og Buskerud tilbyr de helhetlig oppfølging under svangerskap og fødsel. Nå får de Brobyggerprisen Fritt Helsevalg for sitt arbeid. Foto: privat

De to jordmødrene  arbeider med å styrke forståelsen av hjemmefødsler som et fornuftig og sikkert alternativ til fødsel på sykehus når forholdene ligger til rette for dette.

De arbeider for å styrke den fødendes situasjon både innenfor og utenfor sykehusene. Som en del av dette arbeidet organiserer de kunnskapsutvikling i fagmiljøene.

 

Om Brobyggerprisen

  • Brobyggerprisen Fritt Helsevalg er en utmerkelse som tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som i særlig grad utøver eller fremmer utøvelse av et integrert og helhetlig helsetilbud med det beste fra både alternativ- og skolemedisin, med fokus på forbrukerne.

 

I sin begrunnelse sier juryen følgende:
-Jordmorteamet er på alle måter en fortjent vinner av Brobyggerprisen 2016, de lar gravide kvinner foreta et fritt valg om de ønsker å føde på sykehus eller hjemme. Uavhengig av den vordende mor sitt valg benytter de sin kunnskap og erfaring som jordmødre til å gi kvinner den tryggheten de trenger for å føle seg komfortabel gjennom svangerskapet og under fødselen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Tilbakemeldingene fra kåringen viser prov på at dette er kvinner som gjør en fantastisk jobb og som gir foreldre den oppfølgingen de trenger for å føle seg trygge gjennom svangerskapet, skriver Fritt Helsevalg.


Alternativ opplysningen gratulerer Jordmorteamet med årets Brobyggerpris!

 

Utdelingen av Brobyggerprisen 2016
Torsdag 8. desember 2016  kl. 18.00. Under utdelingen vil Jordmorteamet holde et foredrag og det blir innlegg med blant annet komiker Jon Schau.


Sted: Pilestredet Park 7, Domus Medicus-bygget
(gamle Kvinneklinikken/Rikshospitalet).
Bindende påmelding: Send e-post til info@fritthelsevalg.no



Tidligere prisvinnere:
2015: Pål Hermansen

2014: Siri Aabel

2013: Stig Bruset

2012: Leif Ims

2011: Dag Viljen Poleszynski

2010: Christian Darling

2009: Audun Myskja

2008: Bjørn Johan Øverbye

2007: Allan Fjelstup

2006: Vilhelm Schjelderup

2005: Karl-Ludvig Reichelt

2004: Kilden Helse / Roald Strand



Behandler
Ønsker du kontakt med Jordmor, Doula, Akupunktur, Massasje, Babymassasje, Fertilitet mv –
Finn behandler på Behandler.no


Kurs  - svangerskap

 

Relaterte saker:

Norske kvinner velger ekstra fødselshjelp

Akupunktur er vanlig som smertelindring ved fødsel



Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.