Behandler.no - Norges største oversikt

Gjør deg klar for et nytt år!

Av Inge Ås, grunnlegger av ILIANA akademiet
Publisert: 02.01.2017Jormødrene Cathrine Trulsvik  og Bippi Trovik
Foto: Privat

ILIANA akademiets nyttårsmeditasjon har blitt en årlig tradisjon for mange. Ved hjelp av en øvelse tar man farvel med fjoråret og gjør seg klar til å gå inn gjennom den nye døra til 2017.

La oss sammen gå ut av 2016 og inn i 2017 med fynd og klem!
2017 er et helt nytt år! Og har du tenkt over hva du skal bruke det til?
Visste du at hjernen din er raskere enn internett og at du er født til å være sjåfør i ditt eget liv. Er du klar over at følelsene og tankene dine er klokere enn de umiddelbart virker som, og at du kan bli en erfaren guide som kan vise deg hva du egentlig sier til deg SELV. Men hvor er instruksjonsboka?

Den ligger som regel skjult bak gamle innlærte adferdsmønstre som stykkevis og delt, usortert og ofte som i en garnvase, roter det til og ikke tjener deg lenger. Assagioli, også kalt psykosyntesens far, sa litt omskrevet av meg: «Først må viljen finnes, så må den øves og så kan den brukes til det gode». SELVutvikling er en nyttig praksis for alle som ønsker å få mer styring i eget liv, og også for alle som ønsker å friske opp tidligere kunnskap, og stimulere livslang utforskning. Det trengs en viss innsats for å finne og gjenfinne våre helt individuelle indre kart. Og viljen sammen med handling er krutt!


ILIANA akademiets nyttårsmeditasjon, utviklet av Inge Ås, har blitt en årlig tradisjon for mange. Den har vært tilbudt flere steder i Norge. Alle ILIANA-livsveiledere kan tilby den i sin egen form der de selv bor og i år blir det tre steder i Norge i begynnelsen av 2017.


Inge Ås
Siden 1983 har Inge Ås undervist i selvutvikling og livsveiledning ved ILIANA akademiet, som hun selv har grunnlagt og utviklet. Hun kaller sitt arbeid "indre politikk" eller "spiritualitet med beina godt plantet på jorda". Foto: Privat
Gjennom 8 tema/chakra tar vi farvel med fjoråret, og vi fokuserer på å avslutte det som har hendt, alt det vi har tenkt, følt, håpet, inkludert, villet, sanset og omsluttet. Det er på mange måter et rituale, hvor vi gir de gamle tankene litt oppmerksomhet, nok til at de slutter å «gnage», og nok til at vi kan «puste dem ut», bestemme oss for å legge dem bak oss og dermed setter vi en strek.


Å undertrykke skaper en skygge som forfølger oss. Alternativet er å anerkjenne alt som har skjedd, og så bruke viljen til å plassere det i fortid der det hører hjemme. På denne måten kan vi transformere både behagelige og ubehagelige erfaringer til råmateriale som vi kan bruke til noe nytt i det nye året. Det er ganske stilig! Og da har gjort en handling, og vi er klar til sammen å gå inn gjennom den nye døra til 2017. Vi leder deg gjennom hele øvelsen, som består av pust, visualisering på 8 tema fra de 8 hoved chakra og så til en overraskende drømmereise inn i det ukjente.  


År 1
Når vi forlater 2016, går vi samtidig inn i en ny 9-årssyklus.
2017 blir nr 1 i denne syklusen, og vi har forlatt et år som egnet seg for avslutninger og fullendelse. Alle stadiene i disse rytmene er tilgjengelige for oss hele tiden uavhengig av år - men kollektive sykluser kan også benyttes til å fokusere litt mer på ett av stadiene av gangen.


2017 kan bli et godt år for alle initiativ du tar, alle begynnelser, nye prosjekter og i det hele tatt begynnelsen av det du fantaserer om. For alt må nødvendigvis begynne med drømmer og nye åpne tanker. Alle tanker blir ikke noe av, for mange drømmer inneholder materiale som byggesteiner til noe helt annet. Men først må de slippes løs! Å begynne å slutte med noe er faktisk også en begynnelse!


Så kanskje det er på tide å sette noe i gang og se hva som skjer? Ta noen sjanser og la det stå til? Du kan jo la deg inspirere av Einstein:

«There are only two ways to live your life. One, is as though there are no miracles. The other is as though everything is a miracle. »
Albert Einstein

 

 

Godt Nytt År til alle!

Vennlig hilsen Inge Ås
behandler.no/inge.aasØnsker du kontakt med Iliana Livsveileder:
Finn behandler -  behandler.no (søk på ”Iliana Livsveiledning”)

 


Relaterte saker:
Selvutvikling for en bedre verden
Snåsamannen er ikke den eneste
Chakra som verktøy – erfaringsvitenskap med stor nytteverdi

Inge Ås - portrett


Realterte linker:
Aktivitetskalender
Kurs i selvutvikling
Utdanning i selvutvikling
Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning
Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.