Behandler.no - Norges største oversikt

Velg den ultimate gaven til din kjære

Av Sophia Lea, Helse- og livstilscoach
Publisert: 08.02.2017Astrologi dame
Foto: Schutterstock

Først og fremst kan du ha i tankene at gaven bør ha en symbolsk verdi. Kanskje kan det astrologiske stjernetegn avsløre hva som vil bli best tatt imot. Helse- og livsstilscoach Sophia Lea Kielland har noen tips.

Helse- og livstilscoach Sophia Lea Kielland
- Ikke la gavekjøp stresse deg, men ha i tankene at gaven bør ha en symbolsk verdi, sier helse- og livstilscoach Sophia Lea Kielland. Foto: Privat

Søndag 12. februar er det morsdag, og tirsdag 14 er det tid for kjærlighetsgaver i anledning Valentinsdagen. En fersk prognose fra Virke, Næringslivets hovedorganisasjon viser at vi kommer til å bruke ca. 330 millioner kroner på gaver til de to dagene; 270 millioner på Valentinsdagen og 60 millioner til morsdagen.

 

På en knapp uke kommer vi til å bruke over 330 millioner i blomster, sjokolade, parfyme og kort. Det er ingen tvil om betydningen av å velge riktig gave og riktige blomster.

 

Gaver styrker parforholdet

Den moderne sosialantropologen Malinowski, som grunnla reglene for antropologisk forskning, mente at det å gi gaver er en sosial egenskap og tegn på omgjengelighet som skaper bånd mellom individer. Det som styrker forholdet er selve handlingen – altså å gi. Gaven er bare middelet, ikke målet.

 

Og selv om du har skjønt nå hvor viktig det er å kjøpe gaver til din elskede, så må du for all del ikke la det stresse deg. Først og fremst kan du ha i tankene at gaven bør ha en symbolsk verdi. Du gir ikke penger, du gir oppmerksomhet, kjærlighet og hengivenhet.

 

 

Det er ikke så vanskelig å velge Valentin gaven.

 

Når du tenker deg om så kjøper du gave til en nær person, en du kjenner godt og vet hva hun liker. Din gave viser oppmerksomhet og kjærlighet og partneren vil bli klar over hvor mye du elsker og verdsetter henne. Så bare slapp av og bruk litt tid til å løse oppgaven med å finne den gaven du ønsker å gi. La det flyte litt i bevisstheten, mens du en gang i blant spør deg selv: har hun i det siste for eksempel nevnt noe om hva hun har kjempelyst til å gjøre, se eller oppleve? Kanskje hun har lyst til å gå på en konsert, se en opera eller en film på kino eller gjøre noe annet hyggelig sammen?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøv å utvide horisonten i tankeprosessen: hva slags person er hun, hva liker hun aller mest å gjøre? Er det noe i livet hennes som du kan forbedre/oppmuntre med en aktivitet eller en ting? Hemmeligheten er å følge med, og innen et par dager begynner du nok å danne deg et bilde over hvilken gave vil glede partneren din.

 

Hvis ikke, så kan hennes astrologiske stjernetegn avsløre den ultimate gaven:

 

Væren: Mennesker født i dette tegnet elsker fart og har du råd så vil en sportsbil smigre deres ego. Værer er aktive og vil også sette pris på et årsabonnement på byens beste treningssenter eller en aktivitetsladet weekendreise. Vær-kvinner liker også design og sports klær, røde roser og alle typer personlige gaver.

 

Tyren: Den forfengelige Tyren verdsetter en gull klokke (helst Rolex), gourmet middag eller design tilbehør. Tyr-kvinner liker også dyre parfymer, eksklusiv sjokolade og silke undertøy. Det estetiske betyr mye og gavene bør være vakkert innpakket.

 

Tvillingen: Nysgjerrige Tvillinger elsker alle typer dingser, spesielt det siste innen kommunikasjon: nyeste iPhone eller iPad vil falle i god smak. Bøker, teater billetter og uvanlige, litt spesielle smykker vil også behage Tvilling-kvinnen.

 

Krepsen: Krepsen verdsetter alt fra fortiden med sentimental verdi, slik at både antikviteter og en kveld ute for å se gamle filmer på f.eks. Cinemateket er gode valg. Kreps-kvinnen liker også perlebesatte sølvsmykker, familiebilder og søt luktende hvite blomster.

 

Løven: Løver elsker alt som er eksklusivt og glamorøst, og helst dyrt. Elegante designerklær og store gullsmykker vil alltid glede Løve-kvinnen. Middag på byens beste restaurant, opera forestilling (da bør du helst booke egen balkong) eller en overnatting på en suite i 5 stjerners hotell kan også falle i smak.

 

Jomfruen: Jomfruen er veldig opptatt av helse og velvære. Et års- abonnement på et helsesenter eller noe som er knyttet til en favoritt fritidsaktivitet, kan være en passende gave. Jomfru-kvinnen vil også sette pris på avslappende spa produkter og/eller gavekort for spa behandlinger.

 

Vekten: Her må du være på vakt og trå varsomt for Vekten har utsøkt smak og blir direkte frastøtt av billige, smaksløse gaver. Med slike høye krav kan den beste gaven være et gavekort fra en eksklusiv butikk eller byens beste spa. Vekt-kvinnen elsker sensuelle behandlinger og aromaterapi massasjer.

 

Skorpionen: Skorpioner er gode detektiver, og en helg med mord mysterier vil være svaret. En krim bok, eller en bok om okkulte gåter er en god ide. Skorpion-kvinne vil også sette pris på eksotisk undertøy og uvanlige smykker besett med store edelstener.

 

Skytten: Mennesker født i dette tegnet er overlykkelige når de får en reise som gave. Helst bør det være en eventyrlig tur med mange friluftsaktiviteter. Aksjer i en veddeløpshest vil også glede den lekne Skytte-kvinnen.

 

Stenbukken: Stenbukken verdsetter gaver som kombinerer det praktiske med kvalitet. En kasse god årgangsvin, en laptop business organiser veske eller et skinn cover for iPad vil være en fin gave. Stenbukk-kvinnen verdsetter også vintage smykker og klassiske parfymer.

 

Vannmannen: Mennesker født i dette tegnet liker alt som er originalt og annerledes. Organiske helseprodukter, mat og vin vil glede dem. Mange kvinner født i Vannmannens tegn har alternative interesser og har sansen for New Age. Krystaller, tarot og englekort eller et kurs i astrologi kan være en passende gave for dem.

 

Fisken: Fisken elsker alt som er romantisk: luktlys, krystaller og parfymer er hjertelig velkomne som gaver. Fisk-kvinnen liker også luksus og en flaske sjampis er også en passende gave. Du kan aldri gjøre feil ved å invitere Fisken på en romantisk middag med levende lys og musikk som byr på dans.

 

 

 

Sophia Lea Kielland er helse- og livsstilscoach. Hun blogger om selvutvikling og gir konkrete råd om hvordan du selv kan skape det livet du ønsker deg. Hun har skrevet flere bøker, hatt egne TV-programmer, vært spaltist i motemagasiner, holder foredrag og selvutviklingskurs. Sophialea.no 

 

 

Relaterte linker:

Markesplassen - Astrologer - Horoskop

Kurs i Astrologi 

Astrologi – fra spådomskunst til spirituelt veikart 

Astrologi er vitenskap 

 Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.