Behandler.no - Norges største oversikt

Mitt liv som hest - dyrenes budskap

Av Unni Nordbrenden, alternativ.no
Publisert: 11.05.2017Kolasj Dennis Holberg med sin nye bok
Foto: Dennis Holmberg, Privat. Innfelt forside fra boken

Side om side med dyrene lever vi våre liv. Er det noe de prøver å fortelle oss?  Dennis Holmberg har hele sitt liv jobbet med hester. Med dem har han samtaler.

Er det sånn at vi glemmer det viktigste ved livet i våre travle hverdager? Ifølge den erfarne og anerkjent hestekjenneren Dennis Holmberg har vi mye å lære av dyr. Han har skodd hester i over femti år og har bakgrunn som fysioterapeut for hest. Han har også hatt suksess med ridesport og som galopptrener. I tillegg er han healer av både mennesker og dyr.

 

Mange har hatt glede av å delta på hans healingkurs eller hørt hans foredrag ”Healing og Horemanship” som han var aktiv med på nitti-tallet. Holmberg kalles ofte ”hestevisker”, men selv er han ikke så begeistret for uttrykket. Allikevel, en ting er sikkert: Mannen har en egen evne til å få kontakt med dyr.

 

Gjennom et langt yrkesliv har han gjort seg mange erfaringer og kan i dag fortelle en rekke historier om varme møter og sterke opplevelser. Et utvalg av disse historiene er nå samlet mellom to permer i hans utgivelse ”Mitt liv som hest – dyrenes budskap”.

”Snakke” med dyr

Uventede hendelser har vært med på å prege han, som at han møtte Astrid Moe, som kommuniserte, tydeligere enn vanlig, med dyr”. Han var vitne til at et budskap ble formidlet fra en syk hest til henne og samtidig foregikk det en forandring hos dyret, en merkbar bedring av sykdomstilstanden.

 

-Som folk flest trodde jeg ikke på healing. Denne opplevelsen forandret mitt syn på livet og jeg bestemte meg for å lære dette selv, forteller Dennis.

 

Senere forsto han at det egentlig ikke var noen ting å lære, men å bli klar over det han allerede visste. Deretter praktiserte han i grupper, for å lære seg å stole på budskapet.

-Jeg snakker med dyr når jeg blir bedt om det. For det meste er det et problem som skal løses. Det problemet er hos dyret. Svaret som kommer og er til det best for alt. Det som kommer har bare en oppgave, og det er å løse det aktuelle problemet. Det trenger ikke å bli forstått og gir seg ikke ut for å være noen sannhet. Det er ikke belærende heller – foreslår bare kjærlig hvor vi skal se.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg ser deg

I årenes løp har Holmberg blitt kontaktet av mange dyrevenner som har hatt behov for hjelp med sine firebente og hans ferske bok får vi historier om både hester, kuer, hunder og katter. I en av fortellingene er det en bondekone som tar kontakt for å få hjelp med sin hund, en bordier collie, som løper uregjerlig omkring når de får gjester i huset.

 

Dennis setter seg ned med penn og papir, klar til å ta imot budskapet.

-Hunden snakket om ”å bli tatt for gitt”, forteller Dennis. ”Ingen ser arbeidet som er gjort”. Damen fikk en setning hun skulle si: ”Jeg ser deg”.

 

Etter noen dager ringte damen tilbake med opphisset stemme og fortalte at naboen kom på besøk samme dag og at hunden begynte å løpe. Hun kom til å tenke på ”budskapet” og  da hun sa ordene ”Jeg ser deg”, stoppet hunden på stedet.

.

-Hvorfor skjedde det? Jeg vet ikke, men det skjedde, sier Dennis, som et omkved. Denne opplevelsen er bare ett eksempel på alle de enestående historiene han har å fortelle. Det de har til felles er at de formidler en kommunikasjon, som søker det gode og går rett til kjernen av problemet.

 

-Hva kommunikasjon med dyr er kan diskuteres og trekkes i tvil, men resultatet av arbeidet mitt har ofte vært fantastisk. Historiene jeg forteller i boken er noen av de som har rørt meg dypt og som lever inne i meg. ”Mitt liv som hest” betyr at jeg har forsøkt å se livet fra bakom sinnet, sier Dennis Holmberg.

Boken viser hvilken kraft som bor i hver og en av oss og hvor lett ting kan skje hvis vi bare lar det skje.

 

Mitt liv som hest, dyrenes budskap av Dennis Holmberg er utgitt på Kolofon forlag. Her kan den bestillesFinn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning


Kommenter denne artikkelen!
Regler for kommentarer.


Ditt navn
 
Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes).
Skriv ikke mere enn 500 tegn. lange innlegg tar vi oss retten til å forkorte.