Professor ved UiO sammenligener akupunktur med voodoo

Av Redaksjonen, alternativ.no
Publisert: 10.05.2013Akupunktur, mann Foto: Shutterstock

Det ser ut til at biologiprofessor Kristian Gundersen ved Universitetet i Oslo går til frontalangrep på alle former for alternativ behandling. Nå mener han at NOKUT må ta en oppstramming av hvilke utdanninger som godkjennes.

I studentavisen Universitas kritiserer Gundersen også NIFAB- Det nasjonale informasjonssenteret for alternativ behandling og NAFKAM - Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin, og mener at NAFKAM er talspersoner for at en slappere forskningsmetodikk skal brukes innen alternativfeltet.

Direktør for NAFKAM Vinjar Fønnebø sier bl.a at informasjonskontoret NIFAB gir opplysninger ut fra behandlernes ståsted på samme måte som man ville spørre Norsk Fysioterapeutforbund dersom man vil vite hva fysioterapeuter står for og gjør.
Les hele saken på universitas.no

Relaterte saker:

Lege Audun Myskja kritiserer biolog og skeptiker Kristian Gundersen
Kristian Gundersen mener pasienter lures til å betale for behandlinger som ikke er effektive. Myskja mener Gundersens synspunkter er preget av at han ikke har erfaring med pasientbehandling.

Biopati godkjent som fagskoleutdanning
Utdanning i biopati er nå godkjent av NOKUT som fagskoleutdanning ved Tunsberg Medisinske Skole. Dette er en fjær i hatten for skolen og betyr en økt profesjonalisering av utdanning innen alternativ behandling og naturmedisin i Norge.

EU setter forskning innen alternativ behandling på kartet


Human-Etisk forbund går til aksjon mot alternativ behandling

TV-serien «Folkeopplysningen» får knusende kritikkUtdanning i alternativ behandling

Om behandlingsmetoder

Finn behandler - behandler.no
Finn din behandler på Behandler.no - Helhetlig helse, behandling og veiledning