logo

Massasje i barnehager og skoler

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Idag drives det en omfattende forskning over hele verden når det gjelder berøring og massasjens betydning. Uten hudberøring kan aggresivitet, uro og engstelse oppstå hos barn. Massasje kan motvirke disse problemene.

Massasje foregår enten ved at barnehagepersonalet gir massasje barna, ved at barna masserer hverandre eller begge deler. Barna lærer å ta i hverandre på en kameratslig måte. Å "banke" med hendene, å "kna", og å "stryke" er enkle bevegelser som barn synes er morsomme. Massasje kan være en måte å få med barn som er utenfor den vanlige barnegruppen.

Personalet i barnehagen eller skolen vil oppleve større tilfredsstillelse i sitt daglige arbeide og blir trygge på at hvert barn blir sett hver dag. Massasje er en "masse gi", men også en "masse få". Med tanke på store barnegrupper og den uro som finnes i barnehager og skoler, kan massasjen være et hjelpemiddel i det pedagogiske arbeidet, og en viktig rutine på lik linje med lunsj og hvile.

For å kunne ta inn kunnskap må vi ha det bra og ha ro rundt oss. Massasje har vist seg å være en enkel måte å forbedre hukommelsen og konsentrasjonsevnen på. Flere rapporter viser at den letter innlæringen når det gjelder lesing, skriving og regning. Bare noen minutter avslappende massasje kan gjøre underverker. Problemer med aggressivitet, stress og uro i skolen har vist seg å minske påtagelig når barna får massasje.


Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2017 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.