logo

The Journey - Reisen

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Beskrivelse av metoden
Historikk
Beskrivelse av behandling
Anvendelse - hvilke problemer kan hjelpes
Hvor mange behandlinger
Bivirkninger
Forsiktighetsregler
Forskning
Lov og rettigheter
Utdanning
Finn kvalifisert behandler

 

Beskrivelse av metoden
The Journey - Reisen, er en prosess og en indre reise. Det foregår som en Ved hjelp av en guidet reise og kan brukes både som en behandlingsmtode og som verktøy i selvutvikling. Metoden benytter seg av en rekke teknikker som skal gjøre det mulig å komme i kontakt med innestengte og fortrengte følelser og minner. The Journey - Reisen er ifølge utøvere en forholdsvis enkel men kraftfull metode, som med sin steg for steg prosess kan tilgang til din indre visdom. Prosessen skal rydde opp i gamle trossystem som ikke lenger er hensiktsmessige, og skape rom for klarhet, frihet, ny energi og livsglede.

 

Metdoen handler om å finne indre ressurser og løse opp i små eller store problemer som man kan føle seg fanget av.
Bli i stand til å gjøre noe med det indre potensiale når man følser seg blokkert og opplever begrensninger. Begrensninger eller fortrengte følelser har ofte sammenheng med tidligere hendelser, fantomminner eller situasjoner, og ofte kan det være vanskelig å få tak i disse følelsene på egenhånd. Når vi har sterke følelsesmessige opplevelser lagres det i cellene, og selv om cellene hele tiden fornyes, så vil fantomminnene overføres fra de gamle til de nye cellene idet de dør. Ifølge teorien er dette roten til mange sykdommer og lidelser. Mange utøvere hevder at The Journey er effektiv nettopp her.

Historikk
The Journey er utviklet av amerikanske Brandon Bays (f.1953). Metoden ble lansert i 1999. I forkant arbeidet hun sammen med Tony Robbins, som er kjent for kurs og foredrag innen selvhjelpsteknikker.
Det hevdes at hun helbredet seg selv for svulst i magen i 1992. Hun brukte kun 6 uker på helbredelsesprosessen og metodene hun brukte dannet grunnlaget for utviklingen av The Journey.

 

Beskrivelse av behandling
Ved hjelp av en guidet reise gir The Journey tilgang til hendelsene da vanskelig følelser oppstod.
Med lukkede øyne blir man veiledet gjennom en prosess hvor man kan få tilgang til et minne. Her får man anledning til å snakke ut med hovedpersonene som var delaktige i hendelsen, man får mulighet til å finne ut hva som ligger bak problemer, for så å frigjøre seg fra de. Cellene tømmes for minner og man får tilgang til sine indre ressurser.

Man må være villig til åpne opp og lytte til kroppen for at prosessen skal ha best effekt. Behandler vil veilede gjennom dette. Det settes alltid av samtaletid både før og etter behandlingen, og sammen med behandleren utarbeides det en plan for eventuelle endringer som bør foretas i din hverdag.

 

Hvor mange behandlinger
Det anbefales ofte at man gjennomfører 2-3 prosesser i løpet av kort tid, og avslutningsvis et par prosesser over lengre tid.
Forløp kan avtales med behandler.

 

Anvendelse - hvilke problemer kan hjelpes
Det sies at The Journey passer for alle, men egner seg spesielt godt for de som sliter med lavt selvbilde, angst, selvbebreidelse, skam, smerter, sorg, eller prestasjonsangst.

The Journey ønsker å gå til roten av problemer og utøvere og brukere på området hevder at metoden er effektiv. Uavhengig av type problemer, hvor dypt de sitter og hvor mye man har kjempet mot det, kan The Journey hjelpe til å bli helt fri, helbredet og hel, heter det.

 

Bivirkninger
Det er ikke kjente bivirkninger av metoden.

Forsiktighetsregler
Ta alltid kontakt med lege ved vedvarende plager.

 

Forskning
Erfaring tilsier at metoden kan være til hjelp. Imidlertid finnes det foreløpig ikke dokumentasjon som bekrefter effekten.

Send oss gjerne en mail hvis du har informasjon om forskning på behandlingsmetoden.

Lov og rettigheter

- Lov om alternativ behandling er gjeldende:
Lov om alternativ behandling ved sykdom

- Offentlig helsepersonell som utøver behandling, er underlagt Helsepersonelloven:
Lov om Helsepersonell mv. (Helsepersonelloven)

Forøvrig er det organisasjoner/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende klient- pasientbehandling og etikk.

Utdanning
Det forekommer utdanning og kurs i metoden i Norge.

Se oversikt Utdanning/Skoler A-Å

Finn kvalifisert behandler
Behandleroversikten behandler.no brukes for å finne fram til behandler og veileder.
Her står alle utøvere oppført med egen informasjonside om sin bakgrunn og annen aktuell informasjon.
Finn behandler på behandler.no

------------------------------------

 

Referanse:
Brandon Bays: Reisen - veien til selvhelbredelse : frigjør deg fra sykdom, smerte og følelsesmessige blokkeringer


Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2019 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.