logo

Australsk blomstermedisin

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no


Beskrivelse av metoden
Anvendelse - hvilke problemer kan hjelpes
Beskrivelse av behandling
Lov og rettigheter
Utdanning
Finn behandler


Beskrivelse av metoden
Det finnes ulike systemer for blomstermedisin. Australsk blomstermedisin, Australian Bush Flower Essences, ble grunnlagt av Ian White (f. 1945). Han har stått for for utviklingen av 62 forskjellige blomsteressenser.

I Australia har planter vært brukt mot følelsesmessig ubalanse siden tidenes morgen. De eldste funn vi har på australsk blomstermedisin er ca. 5000 år gamle. Ian White sin oldemor jobbet som urtemedisiner under Australias Gull-rush på 1850-tallet. Hans oldemor og bestemor bestemor var blant de første hvite menneskene som forsket og brukte innfødte planter for helbredelse. Ian vokste opp i bushen, i nærheten siden av sin bestemor og tilbrakte mye tid med hjelpe henne med å lage urte-tinkturer og ekstrakter.

Hun tok han ofte med på turer i bushen og lære ham de helbredende egenskapene til mange av planter og blomster i det australske landskapet. Ian har fortsatt denne familietradisjonen, men har spesialisert seg på de emosjonelle og åndelige egenskapene til den australske bushen.

(Det finnes flere former for blomstermedisin.
Den av de mest kjente er Bach blomstermedisin)


Anvendelse - hvilke problemer kan hjelpes
Australsk blomstermedisinmed sine blomsteressenser sies å være spesielt egnet for mennesker med en stresset hverdag. Essensene har som utgangspunkt å mildne menneskers frustrasjon og urolighet. Man bruker de også til å behandle problemområder som kreativitet, åndelighet, kommunikasjon, sex og læreferdigheter. Det sies også at den australske blomstermedisinen bidrar til å gjenopprette balansen i negative energifelter i kroppen.
Australsk blomstermedisin har oppnådd anerkjennelse i Australia, og brukes blant annet på sykehus.

Beskrivelse av behandling
Blomstermedisin kan taes som egenbehandling, eller man kan få veiledning av behandler.

For å finne ut hvilken essens man selv skal bruke, kan man sette seg inn i litteratur. Enkelte bruker "Flower Insight Cards" og velge de som mest appellerer. Andre metoder for å bestemme valget av et middel er kinesiologi, numerologi, bruke intuisjon.

Syv dråper helles opp på en flaske på opptil 30 ml, som er fylt med en blanding av to tredjedeler (2/3) renset vann og en tredjedel (1/3) brandy. Dette kalles en "dose" flaske og den anbefalte dosen er syv dråper under tungen posjonert uti to til fire uker.

Flere essenser kan kombineres i den ene flasken, men det er vanligvis foreslått at antall essenser kombinert er begrenset til maksimalt fire eller fem og alle adressert det samme temaet.


Lov og rettigheter
Lov om alternativ behandling:
Lov om alternativ behandling ved sykdom

Offentlig helsepersonell som utøver blomstermedisin, er underlagt Helsepersonelloven:
Lov om Helsepersonell mv. (Helsepersonelloven)

Forøvrig er det terapeutforeninger/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende pasientbehandling og etikk.


Utdanning
Opplæring i australsk blomstermedisin foregår gjerne som kortere kurs eller workshop.


Finn behandler

Behandleroversikten behandler.no et nettsted som brukes for å finne fram til behandler, terapeut, veileder. Her står alle behandlere oppført med egen informasjonside om bakgrunn, medlemskap i forening og annen aktuell informasjon.
Finn behandler - behandler.no


Om Bach blomstermedisin


Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2019 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.