logo

Baunscheidt-metoden

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Beskrivelse av metoden
Anvendelse - hvilke problemer kan hjelpes
Beskrivelse av behandling
Lov og rettigheter
Finn behandler

 

Beskrivelse av metoden
Baunscheidt-metoden er en nåleterapi som skal bidra til å ”dra ut” invortes sykdommer i kroppen. Redskapet som brukes i behandlingen er en liten hammer, utstyrt med 32 nåler på selve hodet.

Baunscheidt er en tysk medisiningeniør som utarbeidet terapien etter at han ble stukket av en veps og merket positive bieffekter av den hendelsen. For de som kjenner til Apiterapi er dette kjent, da bistikk er en av de mest brukte behandlingsmetodene ved Apiterapi. Baunscheidt-metoden er en avledningsterapi hvor man irriterer huden for å dra ut sykdommer, og forlegger de på utsiden der de lettere kan leges.

Anvendelse - hvilke problemer kan hjelpes
Denne behandlingen har som mål å aktivere hudområdene, øke fordøyelsen og lymfesirkulasjonen, for så å dra oppmerksomheten og den indre sykdommen til seg.

Behandlingen er kjent som egnet ved reumatiske lidelser, betennelser, søvnløshet, sirkulasjonsforstyrrelser og ved kronisk tretthet.

Beskrivelse av behandling
Kroppsdelen som skal behandles blir først innsmurt med en spesiell olje som inneholder urteekstrakter. Deretter slår man lett med hammeren på huden, og etter hvert blir det mange små overfladiske hull i huden.

Visse reaksjoner kan oppstå, som blant annet blemmer på hudoverflaten. Hammeren brukes ikke på knokler, men kun der hvor det er muskelvev eller mykt vev.

 

Lov og rettigheter
Baunscheidt behandler er ingen beskyttet tittel i Norge.
Lov om alternativ behandling er gjeldende:
Lov om alternativ behandling ved sykdom

Offentlig helsepersonell som utøver behandlingsmetoden, er underlagt Helsepersonelloven:
Lov om Helsepersonell mv. (Helsepersonelloven)

Forøvrig er det terapeutforeninger/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende pasientbehandling og etikk.

Finn behandler
Behandleroversikten behandler.no et nettsted som brukes for å finne fram til behandler og veileder. Her står alle behandlere oppført med egen informasjonside om bakgrunn, medlemskap i forening og annen aktuell informasjon.
Finn behandler - behandler.noReferanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2019 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.