logo

Baunscheidt-metoden

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Baunscheidt-metoden er en nåleterapi som skal bidra til å ”dra ut” invortes sykdommer i kroppen. Redskapet som brukes i behandlingen er en liten hammer, utstyrt med 32 nåler på selve hodet. Kroppsdelen som skal behandles blir først innsmurt med en spesiell olje som inneholder urteekstrakter. Deretter slår man lett med hammeren på huden, og etter hvert blir det mange små overfladiske hull i huden. Denne behandlingen har som mål å aktivere hudområdene, øke fordøyelsen og lymfesirkulasjonen, for så å dra oppmerksomheten og den indre sykdommen til seg. Visse reaksjoner kan oppstå, som blant annet blemmer på hudoverflaten. Hammeren brukes ikke på knokler, men kun der hvor det er muskelvev eller mykt vev.

Baunscheidt er en tysk medisiningeniør som utarbeidet terapien etter at han ble stukket av en veps og merket positive bieffekter av den hendelsen. For de som kjenner til Apiterapi (*link*) er ikke dette noe rart, da bistikk er en av de mest brukte behandlingsmetodene ved Apiterapi. Baunscheidt-metoden er en avledningsterapi hvor man irriterer huden for å dra ut sykdommer, og forlegger de på utsiden der de lettere kan leges. Terapien er særlig egnet ved reumatiske lidelser, betennelser, søvnløshet, sirkulasjonsforstyrrelser og ved kronisk tretthet.Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2017 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.