logo

Colonhydroterapi

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Colonhydroterapi (CHT) er en avansert form for tarmskylling, hvor man renser hele tykktarmen (colon) fra endetarmsåpningen til blindtarmen (1,5-1,8m) med spesialutviklet utstyr. Tarmen blir renset med filtrert vann under varierende temperatur og trykk, som skyller ut opphopet avføring og avfallsstoffer. En opphoping av avfallsstoffer irriterer tarmen og hindrer den i å jobbe optimalt, og i mange tilfeller kan det føre til en ubalanse i tarmfloraen og et svekket immunsystem. Når tykktarmen blir renset vil den nedsatte eller ødelagte balansen i tarmsystemet bli forbedret eller helt normalisert.

Under behandling med colonhydroterapi ligger pasienten på ryggen på en behandlingsbenk (tildekket), og det tempererte vannet (ca.30-38 grader) føres inn i tarmen gjennom et mykt kunststoff-rør (engangskateter) og ut igjen. Behandlingen suppleres ofte med en myk utvendig massasje av magen. Lett trykkmassasje på føttenes soner øker effekten av behandlingen. Hvis ønskelig kan man være med i prosessen og observere det som kommer ut via er neonopplyst rør som er montert i maskinen. En behandling med colonhydroterapi varer normalt i 40-50 minutter, men ved førstegangs besøk bør det påregnes noe lenger tid.

Colonhydroterapi (tarmskylling) har vært kjent for sin helsebringende virkning i flere tusen år, og ble blant annet brukt av de gamle egypterne for 3500 år siden. Colonhydroterapi har i nyere tid vært brukt både i USA og Europa i over 20 år med veldig gode resultater.

Smertefri behandling
Antall behandlinger man trenger er helt avhengig av tarmens tilstand og må derfor tilpasses individuelt, men en behandling er ikke nok. For å få renset tarmen godt anbefaler man et minimum på tre behandlinger, som bør foretas en gang i uken i tre uker, eller annenhver uke. Ved å gjennomgå en serie behandlinger med colonhydroterapi klarer man som oftest å fjerne alt av gamle slaggrester og plakk som finnes i tykktarmen. Hvis man har hatt problemer i mange år og har andre sykdommer i tillegg må man påberegne mer enn tre behandlinger. Eksempler på dette kan være et svekket immunforsvar eller en selvforgiftning. Candida og kvikksølvforgiftning kan kreve flere behandlinger kombinert med annen terapi (avgiftning).
En behandling med colonhydroterapi er smertefri, men noen kan oppleve et lett ubehag i magen (trykk) og avføringstrang etter endt behandling. Man kan også få utrensningssymptomer i form av hodepine og tett nese. Symptomene er ufarlige og går raskt over. Behandlingen gir ofte en velbehagsfølelse, og de fleste fornemmer en følelse av letthet i hele kroppen etter behandling med colonhydroterapi.

Fjerner forstoppelse
Colonhydroterapi kan lette/fjerne symptomer og problemer som forstoppelse eller treg mage, diaré, hodepine/migrene, mageirritasjon, trøtthet, konsentrasjonsvansker, hudsykdommer (eksem, psoriasis), gikt og muskellidelser og overvekt. Colonhydroterapi sies å være en effektiv behandlingsmetode for de som lider av candida, enten før eller under en eventuell kur med riktig tilpasset diett og soppdrepende midler.

Personer med alvorlige hjerte- og kretsløpsproblemer, aorta aneurysma (utvidelse av hovedpulsåren), blødende tykktarm, eller med kronisk tarmbetennelse må ikke behandles med colonhydroterapi. Personer under strålebehandling av tarmsystemet, gravide og ammende bør også unngå denne behandlingen.

Stress påvirker miljøet i tarmene
Stress, dårlig kosthold, miljøgifter, konserveringsmidler og syntetiske legemidler påvirker kroppens biokjemi, noe som kan føre til forstyrret fordøyelse og stoffskifteproblemer. Miljøet i tarmen blir surt, og får en lavere ph-verdi. Hvis surhetsgraden i tarmen endres oppstår det en ubalanse og de gode tarmbakteriene forstyrres. I tarmen finnes flere typer bakterier (mikroorganismer), blant annet de gode tarmbakteriene som skal være tilstede (melkesyrebakterier), samt de ”normale” forråtnelsesbakteriene. Sykdomsfremkallende bakterier og sopp inntas via kostholdet, eller ved smitte som salmonella og kolera. Noen bakterier blir sterke og skyver andre bakterier til side (dysbiose). Den normale likevekten mellom tarmbakteriene og kroppen blir forstyrret, noe som blant annet kan føre til et svekket immunforsvar.

Hele 80 % av kroppens immunforsvar finnes i veggen i tynntarm og tykktarm, og slimhinnen på innsiden av tykktarmen er det viktigste forsvarssystemet mot giftstoffer. Det er også forsket på at svekket immunforsvar som følge av et forstyrret stoffskifte i tarmen, kan føre til fremvekst og utbredelse av kreftceller. Det kommer av at ikke nok surstoff når frem til alle deler av kroppen, og fordi avfallsstoffer og giftige stoffer blir ikke raskt nok brutt ned og skilt ut.

Selvforgiftning
Når ph-verdien i tarmen blir lav (sur), bygger det seg opp en selvforgiftning i kroppen. Den lave ph-verdien fører til at kroppen avgir for mye kalsium, og fritt kalsiumavfall er som gift for kroppen. Når man inntar sur mat og drikker forsurer det ph-verdien i kroppsvæskene, og kroppens organer som lever, hjerte, bukspyttkjertel og nyrer må jobbe på høygir for å nøytralisere det forsurede miljøet i tarmen. Hvis denne ubalansen utvikler seg kan det oppstå problemer som forstoppelse, diaré og oppblåst mage. Problemer i bukspyttkjertelen kan også oppstå, som videre kan føre til symptomer og sykdommer som osteoporose (benskjørhet), depresjon, candida, reumatisme, muskel- og leddsmerter, hodepine, allergi, betennelser, infeksjonssykdommer, eksem, konsentrasjonsproblemer, vitalitetstap og forhøyet blodtrykk. Kronisk lav (sur) ph-verdi i kroppsvæskene sies derfor å være hovedårsaken til at de fleste sykdommer oppstår.

Colonhydroterapi er en omfattende behandlingsform som ikke må forveksles med vanlig tarmskylling. Alle som gjennomfører en slik behandling skal innta tilskudd av gode tarmbakterier både under og etter avsluttet behandling.Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2017 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.