logo

Elmedistrål

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Elmedistrål, eller Actera som det også kalles, er en form for elektroterapi som kombinerer lavfrekvente elektromagnetiske bølger og impulser for å bedre blodsirkulasjonen og stoffskiftet i cellene. Behandlingen reduserer motstanden i blodårene, og får blodet til å strømme hurtigere gjennom blodårene. Dette bidrar blant annet til at nærings- og avfallsstoffer kan transporteres raskere gjennom kroppen, og gjør behandlingen særlig effektiv ved tilstander som skyldes sirkulasjonssvikt. Som eksempler kan nevnes åreknuter og ødemer (hevelser), muskelspenninger og smerter, spenningshodepine, nakkeplager, senestrekk og muskelkramper samt høyt blodtrykk. Behandlingen hevdes også å være effektiv ved sår og bruddskader. Elmedistrål vil også kunne være til hjelp for idrettsutøvere med belastningsskader, brudd m.v. Selve behandlingen er smertefri og uten varige bivirkninger.

Elmedistrål-apparatet ble oppfunnet på begynnelsen av 1970-årene av en dansk sivilingeniør som var ekspert på helseteknologi, og har siden den gang blitt brukt av både svenske og danske leger i behandlingen av forskjellige tilstander. I 1992 kom den første elmedistrål-klinikken i Norge. Klienten sitter gjerne i en avslappende stol, mens elmedistrål-apparatet stimulerer armer eller ben med elektromagnetiske impulser.

Behandlingen er smertefri, men man føler gjerne en lett kribling eller varme i kroppen. Enkelte kan oppleve symptomer som lett svimmelhet eller hodepine, men dette går raskt over. Slike symptomer kan også motvirkes ved langsom oppstart og rikelig væskeinntak.

Det er vanskelig å angi hvor mange behandlinger som trengs, da dette avhenger av blant annet dine plager, livsstil, alder m.m.Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2017 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.