logo

Energimassasje

Tekst: Redaksjonen - alternativ.no

Energimassasje, eller tradisjonell japansk massasje, er en behandlingsmetode som gjør kroppen avslappet og harmonisk samtidig som den aktiviserer energi. Energimassasje er en form for akupunkturmassasje hvor man arbeider ut ifra kroppens eget akupunktursystem. Mer enn 100 akupunkturpunkter stimuleres og aktiveres, og kroppens meridianer (energibaner) og muskler behandles med raske trykk og vibrasjoner, samt ulike grep- og slagteknikker. Akupunkturpunktene er tilknyttet immunforsvaret og fordøyelsessystemet, og når punktene stimuleres igangsettes flere prosesser i kroppen. Blodsirkulasjonen øker og bidrar til økt utrensing av giftstoffer og avfallsstoffer.

I vestlig forstand kan kroppens energisystem forstås som transporterer oksygen og næringsstoffer til muskler og celler slik at de kan opprettholde sine normale funksjoner. I cellene skjer det en forbrenning som etterlater seg ulike avfallsstoffer, og disse avfallsstoffene transporteres også bort gjennom energisystemet. Ulike ”forstyrrelser” som for eksempel stress og treningsverk påvirker imidlertid energiflyten. I asiatisk energilære kalles dette for meridianblokkeringer. Blokkeringen gjør at energien sirkulerer langsommere enkelte steder og resultatet blir fysiske og psykiske spenninger i kroppen. Når akupunkturpunktene stimuleres frigjøres blokkeringene og energien kan igjen sirkulere fritt.
Energimassasje stammer henholdsvis fra Japan og Kina og har eksistert i flere tusen år. I Japan er denne massasjeformen fortsatt mye brukt, og det sies at samuraiene i det gamle Japan brukte denne massasjen for å opprettholde en god fysisk helse.

Reduserer spenninger
Behandlingen foregår vanligvis i en spesialtilpasset massasjestol med klienten sittende lent forover i en behagelig stilling. Massasjen varer gjerne i 20-25 minutter og koster 200-300 kroner. Hvor lenge effekten av massasjen sitter i kroppen varierer fra person til person, men mange klienter rapporterer at de føler seg både behagelig avspent og samtidig full av overskudd etter behandlingen.

Energimassasje har god effekt på spenningsrelaterte plager i nakke, skuldre, armer og rygg og spenningshodepine. Som mange andre alternative behandlingsformer så bidrar også energimassasje til at immunforsvaret styrkes, noe som både gir mer energi og bedre helse.
Energimassasje er spesielt velegnet på arbeidsplassen, både fordi den kan gjennomføres raskt og fordi den virker oppkvikkende. Mange bedrifter har egne massasjerom hvor de ansatte har muligheten til å få korte behandlinger et par ganger i løpet av dagen. Behovet for fysisk velvære øker i takt med samfunnets effektivisering, og flere og flere arbeidsplasser, konferansesentre og sportstilstelninger rundt om i landet benytter seg av denne form for massasje. Massasje virker forebyggende, gir overskudd og energi, og er særdeles effektiv ved behandling av hverdagsstress, muskelspenninger og generelle smerter.Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2017 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.