logo

Facial Harmony

Tekst: Redaksjonen - alternativ.noBeskrivelse av metoden
Historikk
Anvendelse - hvilke problemer kan hjelpes
Beskrivelse av behandling
Hvor mange behandlinger
Forsiktighetsregler
Lov og rettigheter
Forskning
Utdanning
Finn kvalifisert behandler

Beskrivelse av metoden
Facial harmony er en ansiktsbehandling som består av lett ansiktsmassasje som på en varsom måte stimulerer musklene i hudstrukturen. Tanken bak er at når de bestemte punktene i ansiktet masseres, stimuleres også kroppens egne helbredende energier og selve helbredelsesprosessen igangsettes.

Selv om behandlingen har en skånsom tilnærming, så kan den ha en dyptgripende virkning. Ansiktsmusklene slapper av og bindevevet styrkes. Den fjærlette massasjen er spesielt utviklet for at man skal kunne jobbe i harmoni med nervesystemet. Det er i hovedsak ansikt, nakke og hode som behandles, ettersom disse områdene holder på mye av kroppens mentale og emosjonelle spenninger.

Musklene og vevet i ansiktet bærer på alle våre opplevelser og erfaringer i livet. Stress og traumer lagres i musklene og i energisystemet i kroppen, og gjør seg til kjenne i våre ansikter. Gjentatte skuffelser, frustrasjon, frykt, angst, sorg og sinne setter spor i oss og lever videre i musklenes konturer i ansiktet. Facial harmony er en metode som behandler nettopp dette, for med sin fjærlette berøring løser den opp synlige tegn på stress og anspenthet i ansiktet.

Behandlingen blir også kalt «Ansiktsløfting for Sjelen».

Historikk
Tanmayo Lana Lawson er grunnlegger av "Facial Harmony". Hun vokste opp i Skottland og bodde i 20 år i Australia, men er preget av sin opprinnelse, som er dypt forankret i keltisk mystikk.

Tanmayo har skolering innen mange forskjellige fagområder, som for eksempel Kroppbehandling, Myofacial Release, Bowen Technique, Kinesiologi, Enneagram og mange aspekter av de esoteriske vitenskapene. I 1993 ble hun Introdusert for arbeidet med "Inner Judge" med John Bradshaw og etter dette fortsatte Tanmayo studere hvordan sinnesmekanismen, med sine mange masker og manifestasjoner, fungerer som den primære kilde til utilfredshet i den menneskelige erfaringen.

Anvendelse - hvilke problemer kan hjelpes
Behandlingen har som hovedmål å balansere kroppens energibaner, muskler og hud slik at det fungerer optimalt. Den får også de små musklene i ansiktet til å slappe av og hevelser blir mindre, huden revitaliseres og glattes ut.

Massasjen kan gi en dyp indre ro og gjøre sånn at energien flyter bedre i kroppen. Hudens struktur, hudfarge og sirkulasjon kan forbedres og klienten kan oppleve å få et strålende, sunt utseende. Behandlingen skal være bra ved søvnproblem og stressrelaterte plager.

 

Beskrivelse av behandling
Selve behandlingen foregår i rolige og avslappende omgivelser, ofte med behagelig musikk i bakgrunnen. Man ligger på ryggen på en behandlingsbenk innpakket i et varmt teppe. Behandler tar først for seg den ene halvdelen av ansiktet, deretter den andre, og med varsomme massasjetrykk introduseres man for en del av den velværen facial harmony gir.

Etter ansiktsmassasjen får man en lett massasje på føttene som skal ”vekke” en, slik at man blir tilstede her og nå. Behandler har skarpt fokus på fingertuppene sine, ettersom det er det viktigste verktøyet i denne behandlingen. Enkelte utøvere kan sanse med fingertuppene, og fanger på den måten opp ubalanser i klientens energisystem. Under behandlingen kan man oppleve å føle seg svevende og lett eller tung, alt etter hva slags tilstand man er i eller hvilket temperament man har.

Facial harmony kan ofte kombineres med kinesiologi da mange hevder at det gir ekstra gode resultater. Da foretas det blant annet en muskeltest, som skal finne årsaken til spenninger og ubalanser i ansiktet. Dette brukes for å gjør behandlingen mer målrettet og varig.

Hvor mange behandlinger
Klienter hevder at man ser sunnere ut, får mer energi, puster lettere og føler seg mer i balanse allerede etter den første behandlingen. Etter gjentatte behandlinger kan man også forvente at muskeltonus og ansiktsfasong er noe forandret.
For optimale resultater foreslåes syv ukentlige behandlinger.

Lov og rettigheter

- Lov om alternativ behandling er gjeldende:
Lov om alternativ behandling ved sykdom

- Offentlig helsepersonell som utøver behandling er underlagt Helsepersonelloven:
Lov om Helsepersonell mv. (Helsepersonelloven)

Forøvrig er det behandlerorganisasjoner/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende pasientbehandling og etikk.

Forsiktighetsregler
Kontakt lege ved vedvarende plager.

Utdanning
Det tilbys kurs og workshops flere steder i verden.
I Norge kan behandlingsmetoden inngå som en del av Massasjeterapi.

Utdanning i massasjeterapi

Se oversikt Utdanning/Skoler A-Å

Finn kvalifisert behandler
Behandleroversikten behandler.no et brukes for å finne fram til kvalifisert behandler og veileder. Her står alle utøvere oppført med egen informasjonside om sin bakgrunn, medlemskap i forening og annen aktuell informasjon.
Finn behandler på behandler.no


Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2019 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.