logo

NAET - Nambudripad's Allergy Elimination Techniques

Tekst: Unni Nordbrenden - alternativ.no

HUSK Å BESKRIVE BILDE KORTBeskrivelse av metoden
Historikk
Anvendelse - hvilke problemer kan hjelpes
Beskrivelse av behandling
Hvor mange behandlinger
Lov og rettigheter
Forskning
Utdanning
Finn behandler

Beskrivelse av metoden

NAET - Nambudripad's Allergy Elimination Techniques er en helhetlig og komplementær behandlingsmetode, satt sammen av ulike metoder. Hovedelementer i NAET er: akupressur eller akupunktur, kinesiologisk muskeltesting, kiropraktisk massasjeteknikk, tilpasset ernæringsveiledning, testampuller med frekvenskopier. Behandlingsmetoden er utarbeidet for å styrke hele nervesystemet og dermed balansere immunforsvaret for at det skal fungere optimalt og er kjent for å ha hjulpet folk med å gjenopprette tilstanden de var i før de ble allergiske og/eller intolerante.

Historikk

Metoden har blitt utviklet av Dr. Devi Nambudripad i California, USA fra tidlig 80-tallet. Hun var allergisk helt siden hun var spedbarn i India. Etter flytting til USA fikk hun anledning til å utdanne seg i skolemedisinsk legevitenskap, kiropraktikk, sykepleie, TKM (Tradisjonell Kinesisik Medisin) og anvendt kinesiologi. NAET er et multidisiplinært helsekonsept som inneholder teknikker fra alle disse feltene. I dag finnes om lag 10 000 behandlere over hele verden, mange i Tyskland, Nederland, England, Frankrike, India, Japan, Kanada og USA

Anvendelse - hvilke problemer kan hjelpes

NAET er kjent som en skånsom metode som blir benyttet ved mange former for allergier og intoleranser.
En rekke vanskelige, kroniske og diffuse plager har ved flere anledninger vist seg å være allergi- og intoleranserelaterte, og skal ha blitt redusert ved NAET behandlinger.

Beskrivelse av behandling

I behandling brukers en kombinasjon av akupressur eller akupunktur, kinesiologisk muskeltesting, kiropraktisk massasjeteknikk, tilpasset ernæringsveiledning, testampuller med frekvenskopie. Foruten enkelte eventuelle utrenselses-symptomer kan NAET behandlingene virke behagelige og balanserende.

Pasienten ligger på en massasjebenk eller sitter i en stol i det behandleren sjekker muskelstyrke i forhold til allergener som blir lagt i pasientens hånd. Man får også energimassasje på eventuelle svake/blokkerte meridianer. Når kroppen er i balanse (eller midlertidig balansert) mottar pasienten rygg- og balansepunktmassasje i kombinasjon med at pasienten holder allergenet.

Disse innebærer mat som egg, melk, gluten, gjær, mineraler, vitaminer og flere viktige næringsstoffer for et balansert immunsystem. Deretter kan man sjekke hvilke substanser man bør prioritere, som for eksempel kjemikalier, parfyme, tungmetaller, stråling osv.

Etter behandlingen bes pasienten om å holde seg unna allergenet i normalt 25 timer, og metoden vil supplere en liste over hvilke matvarer som bør spises og hva som bør unngås i perioden. Noen opplever lettere detox-symptomer i de påfølgende 25 timene - ofte i forhold til hvor sterk allergien er. Da er det viktig å drikke nok med rent vann.

Hvor mange behandlinger

Generelt skal man gå gjennom et program av 15 grunnleggende behandlinger. Barn responderer generelt bra og kan slippe unna med færre behandlinger, andre trenger mange flere enn de grunnleggende 15.

Lov og rettigheter

Lov om alternativ behandling er gjeldende:
Lov om alternativ behandling ved sykdom

Offentlig helsepersonell som utøver METODEN, er underlagt Helsepersonelloven:
Lov om Helsepersonell mv. (Helsepersonelloven)

Forøvrig er det terapeutforeninger/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende pasientbehandling og etikk.

Forskning

En rekke kasusstudier samt noen få studier har vist at metoden kan ha god effekt. En pilitstudie i 2005, Improving communication Skills in Children With Allergy-related Autism Using Nambudripas's Allergy Elimination Techniques,  viste positive resultater på autistiske barn der 77% av de behandlede barna i testgruppen kunne returnere til normal skoleundervisning.

En pågående stor, globalt studie skal undersøke effekten av NAET på autistiske barn i en rekke land. (pr 01.03.2016)

Et kasus studie utført av Dr Roy Nambudripad publisert i Global Advances i 2014 viste gode resultater på en pasient med peanøtt allergi og anafylaksis: Alleviation of Peanut Allergy Through Nambudripad's Allergy Elimination Techniques (NAET): A Case Report

Utdanning

NAET kurs fra klinikken til Dr. Devi Nambudripad i California, USA.
Det er også flere kurstilbydere i Europa.

Forutsetning er helseutdanning i bunn for å ta kurs - leger, tannleger, kiropraktorer, fysiolterapeuter, akupunktører, ernæringsfysiolger, naturopater, sykepleiere kan utdanne seg i NAET. Forkunnskap:  Boken "Say Goodbye to Illness" av Dr Devi Nambudripad, deretter kan man ta NAET Basic og NAET Advanced 1.

Deretter skal man re-kvalifiseres årlig og dra på minst et symposium innen 3 år.
Man oppfordres også til å ta NAET Advanced 2 kurser som er spesifikke for en rekke plager og symptomer.

Finn behandler

Behandleroversikten behandler.no et nettsted som brukes for å finne fram til behandler og veileder. Her står alle behandlere oppført med egen informasjonside om bakgrunn, medlemskap i forening og annen aktuell informasjon.


Referanser, kilder og litteraturhenvisninger

www.behandler.no
Motta nyhetsbrev fra alternativ.nocopyright 1997- 2019 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.