logo Last ned rapporten om Grønne paviljonger
Last ned messeprogrammet for Den store alternativmessen

Fremtidens Helsetjeneste

– Bedre integrert alternativt helsetilbud

Pasientintervju og paneldebatter på Den Store Alternativmessen
18 - 20 november 2011
Søndag 20. november
Kl. 16.00:
Hvorfor skal vi ha komplementære og alternative behandlingsmetoder i den offentlige helsetjeneste?

Foredrag relatert til prosjektet Fremtidens Helsetjeneste
Se oversikten

Foredrag relatert til prosjektet Fremtidens Helsetjeneste
- bedre integrert alternativt helsetilbud:LØRDAG 19 november:

Kl. 12.00, rom 2
Audun Myskja: Kan lyd og musikk helbrede?
Overlege Audun Myskja har ledet en rekke nasjonale og internasjonale prosjekter med bruk av musikk for å hjelpe utsatte pasientgrupper som personer med demens, Parkinson, angst, depresjon og ADHD. I foredraget vil han vise hvordan sang og musikk kan utvikles til et potent verktøy for helbredelse og mestring, og tilpasses den enkelte. Foredraget vil gi inspirerende innblikk i den nyeste forskningen på hvordan lyd og musikk virker på oss. Praktiske demonstrasjoner på deltakere vil vise hvordan du kan lære å finne dine helbredende toner.


Kl. 13.00, rom 2
Audun Myskja: Sannheten om mat
Sannheten om mat. Den nyutgitte boka ”Mer enn mat” har allerede vakt oppsikt. I stedet for det vanlige ”spis mindre, mosjoner mer” eller spesielle dietter, viser forfatteren et dypere perspektiv på maten som et speil av oss selv og en vei til vekst, selvinnsikt og helbredelse. Mer enn mat gir hjelp til å endre ditt forhold til mat, og begynner med de helt grunnleggende tingene, med følelsene dine og selvbildet ditt. Hvilke behov er det maten dekker hos deg – kroppens faktiske behov for næring og nytelse, eller dreier det seg egentlig om noe helt annet? Foredraget vil legge fram en slankekur som virker, fortelle om mat som gir energi og om hvordan du kan finne tilbake til den ekte matgleden Foredraget vil gi forfatterens beste råd om hva som faktisk virker over tid, med verktøy som kan hjelpe deg, både mentalt og fysisk.


Kl 16, rom 5
Åse Dragland: Hverdagens og placeboforskningens eksempler på kropp/sinn-kontakt er mange, men forbindelsen er ikke offentlig godkjent. Hvorfor? Hvordan kan vi utnytte funnene, og hvordan skal vi greie å komme forbi grensene som naturvitenskapen og dualismen setter? Åse Dragland er redaktør for forskningsmagasinet Gemini, som har sin base ved NTNU/SINTEF. Hun har jobbet ved sosialkontor og psykiatrisk sykehus. De siste tjue årene har hun vært forskningsjournalist.
Hun er aktuell med boka "Kroppens skjulte intelligens" (Flux)


Kl. 18.00, rom 13
Healerne Helga Kvamme og Reidar Risvold: Healing på sykehus.
En fersk rapport viser dobling av tilbud og bruk av alternativ behandling ved norske sykehus. Helga Kvamme og Reidar Risvold, som driver Haugesund Healing Senter, har gjennom årene vært mye benyttet som healere ved en rekke sykehus og institusjoner, både i Norge og utlandet. De har gjennom en årrekke blitt tilkalt både av pasienter og pårørende, iblant etter anbefaling fra sykehuspersonell som på nært hold har sett hva healing kan utrette. De to har fått mye medieoppmerksomhet for dette. I foredragene vil de fortelle om sine erfaringer med alternativ behandling på sykehus og institusjoner og godt samarbeid med helsepersonell og pårørende. De vil også gi et innblikk i regelverkene som gjelder, og mangfoldet av behandlingssituasjoner og utfordringer de kan oppleve. Helga Kvamme og Reidar Risvold er erfarne healere på heltid, driver Haugesund Healing Senter, dit mennesker i alle aldre og en del dyr kommer langveis fra, også andre land. De er begge etterspurte kurs- og foredragsholdere over hele landet, blant annet som gjesteforelesere ved skoler. Begge deltar i år på Alternativmessen som representanter for Det Norske Healerforbundet, der Helga er leder og leder og Reidar medlem av landsstyret.SØNDAG 20 november:

Kl. 13.00, rom 2

Kiropraktor Jørgen Ask: Det er på tide å våkne.
- Hvorfor blir vi bare sykere og sykere, til tross for at myndighetene mener at vi aldri har vært friskere?
- Hva er god helse, livskvalitet eller kun hvor lenge helsevesenet kan holde deg i livet.
- Hva var det Mor Theresa prøvde å lære oss!
- Vitalistisk helsearbeid i vår tid. Hvordan ta bedre vare på din egen og familiens helse i fremtiden.
- Vil du i fremtiden være opptimalt frisk eller bare ikke syk

Kl. 15.00, rom 1
Audun Myskja: Finn din indre kraft.
Finn din indre kraft. Audun Myskjas bestselger Finn din indre kraft (Stenersen/Kagge 2009), gir en enkel og dyptgående syntese av tretti års erfaring med hva som virker i menneskets helbredelse og forløsning. Boka tar fram spennende og nye perspektiver i debatten om healing, og viser deg hvordan du kan bli din egen helbreder. Foredraget vil gi praktiske demonstrasjoner og vise hvordan du kan skape ditt eget helbredelsesprogram.


Kl 15.00, rom 2
Mona Berg Hansen (NIFAB): Hva går det ut på? Virker det? Kan det være farlig?
Interessen for alternative behandlingsmetoder er stor i Norge. Det finnes svært mye informasjon om dette feltet på internett. Ikke all denne informasjonen er like god og troverdig. Nasjonalt informasjonssenter for alternativ behandling (nifab.no) er en del av NAFKAM, og er opprettet og finansiert av Helsedepartementet for å gi kunnskapsbasert og kvalitetssikret informasjon om alternative behandlingsmetoder. I dette foredraget får du vite hvilken type informasjon du kan få fra nifab.no, hvordan vi kvalitetssikrer informasjonen og hvorfor det i enkelte tilfeller er livsviktig at du snakker med lege om alternative metoder som du vurderer å ta i bruk.


Kl. 17.00m rom 15
Gustav Heggelund: Om alternativ behandling
Introduksjon til ulike behandlingsformer som Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon (NNH) organiserer og kvalitetssikrer.


Kl. 18.00, rom 2,
Vinjar Fønnebø (NAFKAM): Om eksepsjonelle sykdomsforløp.
NAFKAM, Nasjonalt Forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin, er et forskningssenter som vektlegger tverrfaglig forskning. NAFKAM har mange forskningsprosjekter som spenner over et vidt felt, fra kliniske studier til studier om pasienters bruk av alternativ behandling. De registrerer også uvanlige sykdomsforløp i forbindelse med bruk av alternativ og komplementær behandling.


www.behandler.no
Støtt folkeaksjonen for alternativ behandling

Alternativopplysningen - alternativ.no har igangsatt en folkeaksjon for bedre integrert alternativt offentlig helsetilbud.

BLI MED!
Ved å skrive deg på lista for Folkeaksjonen FAB er du med å gi din stemme for saken. Les mer om saken

Dato:
Antall underskrifter: 10495
Motta nyhetsbrev fra alternativ.no
Del på Facebook
Del på Twitter
Tips en bekjent om denne siden!


copyright 1997-2011 ALTERNATIVopplysningen DA - Les mer
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. Bruk av automatiserte tjenester (Roboter, spidere, indeksering m.m.)
for systematisk eller regelmessig gjennomgang er ikke tillatt. All kopiering og vidreformidling av innhold på alternativ.no er ulovlig.