Utdanning - Klassisk massasje

Skoler og kurs som fører til en utdannelse i Klassisk massasje.


A-Å
Axelsons Bodywork School - Oslo
Fot og Helseakademiet
, Oslo
IFH - Institutt for Helhetsmedisin - Oslo, Bergen

Etter postnummer:
Fot og helseakademiet
Tilbyr utdanning/kurs Klassisk muskelmassasje

Kurset går over 3 helger av 4 dager.

På dette kurset i klassisk muskelmassasje lærer man en komplett kroppsmassasje.
I tillegg lærer man å gå inn på spesielle problemområder for å løse opp stivemuskler og muskler som har låst seg. Videre er det bygget inn en del triggerpunkter. Behandling av disse har til hensikt å øke sirkulasjonen og forbedre nervesensorenes kontakt, og man kan gjennom triggerpunktene behandle andre deler av kroppen enn der triggerpunktet sitter. En “frossen skulder” er et typisk problem som med fordel kan behandles gjennom triggerpunkter. Innføring i musklenes oppbygging og virkemåte. Gjennomgang av Argiletz grønnleire i forbindelse med skader.

Før man mottar diplom, må man levere inn 20 dokumenterte behandlinger.
Den siste dagen på del tre vil det bli avholdt en praktisk og en teoretisk prøve.


Skolen tilbyr utdanning i:
Fotterapi, Klassisk muskelmassasje, Hudpleie, Grunnmedisinske fag (anatomi osv), VEKS-fag


Kontakt:
Fot og Helseakademiet
Øvre Slottsgate 27, 3 etg
0157 OSLO
Tlf. 22 93 13 40


Axelsons Bodywork School
Tilbyr utdanning i Klassisk massasje

Diplomert Massør
Grunnkurs i to deler samt seks fortsettelseskurser over totalt 7 måneder.

Utdannelsen må gjennomgås i rekkefølgen grunnkurs – fortsettelseskurs 1-6 og
omfatter ca 600 undervisningstimer og er tilpasset dagens strenge krav for medlemsskap i Norges Massasjeforbund, Norsk Massasjeterapeutforbund og Norsk Bransjeråd for Massasje.
I utdannelsen inngår totalt 100 timer praksis. Av disse skal 50 timer avlegges på skolen under veiledning i tillegg til 50 timer eksternt dokumenterte behandlinger.
To teoretiske og to praktiske prøver.

Grunnkurs
Kurset omfatter to perioder á 8 dager (inkl helg) og inneholder: Massasje – teori og praksis, fysiologi, bevegelsesapparatets anatomi, avspenning, palpering, sittende massasje samt arbeidsstillinger.
Kurset kan tas separat eller som en del av utdannelsen.

Fortsettelseskurs 1-6
Forkunnskap: Grunnkurs massasje
Seks fortsettelseskurs á 7 dager. Inneholder: Fysiologi, muskelanatomi, biomekanikk, anamnese, palpasjon, muskulering, trenings- og tøyningslære, idrettsskadebehandling, triggerpunkt, ergonomi, segmentmassasje, nevrologi, etablering med mer.

Utdannelsen kan påbygges med utdannelse til Massasjeterapeut som omfatter
avansert kurs i 4 deler.
Se mer informasjon under Massasjeterapi på nettsiden (klikk på www-ikon under).


Skolen tilbyr utdanning i:
Akupressur, Energimassasje, KAT-kurs (Kognitiv adferdsterapi), Laserterapi, Massasje i barnehage/skole, Mikromassasje, Personlig Trener, Yogamassasje, Soneterapi, Friskvernskonsulent, Hundemassasje, Klassisk massasje, Kopping, Massasjeterapeut, Refleksologi, Rosenbevegelser, Rosenmetoden, samt videreutdannelse og egne kurs for medlemmer av Axelsons Club.


Kontakt:
Axelsons Bodywork School
Møllergt. 4
0179 OSLO
tlf. 23 10 36 20


IFH - Institutt for Helhetsmedisin
tilbyr utdanning i Massasjeterapi, Klassisk massasje
2-årig deltidsstudium – offentlig godkjent fagskoleutdanning

IFH tilbyr en omfattende utdanninger i massasjeterapi.
– Vi bestreber oss på å innrette utdanningen i forhold til utviklingen i faget, etterspørselen i markedet og kravene i samfunnet. Med små klasser og høyt kvalifiserte lærere legger vi til rette for å utdanne dyktige massasjeterapeuter. Man lærer alt man trenger for å praktisere som massasjeterapeut og å få medlemskap hos Norges Massasjeforbund.

Studiet er en offentlig godkjent fagskoleutdanning som gir en trygg ramme rundt utdanningen og et godt grunnlag for videre karriere. Studiet kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen.

Studiet består av fagene
Bevegelsesapparatets anatomi, organanatomi, fysiologi og sykdomslære, klassisk massasje, triggerpunktbehandling, muskeltøyning, klinisk massasjeterapi og idrettsmassasje med skadebehandling/forebygging og treningsveiledning.
Studieplanen er utviklet i samarbeid med Norsk Bransjeråd for Massasje og studiet er også godkjent av Norges Massasjeforbund (NMF).

Målgruppe
Mennesker som har et ønske om å få en seriøs og solid utdanning innen klassisk massasje og massasjeterapeutiske behandlingsmetoder. Klassisk massasje blir stadig mer utbredt som behandlingsform og behovet for kvalifisert kompetanse i forebygging og behandling er stort og jobbmulighetene er mange og varierte.

Etterspørselen etter godkjente massører har økt kraftig de siste årene. Smerter og spenninger i muskler er et økende helseproblem og massasje er en av de viktigste behandlingsmetodene mot disse plagene.

Skolen tilbyr også utdanning/kurs i:
Fagskoleutdanning i soneterapi, Grunnmedisinske fag; Anatomi/fysiologi og sykdomslære, Muskulær soneterapi, TKM soneterapi, Øreakupunktur, Otosan Ørelysbehandling, Førstehjelpskurs, Oppstart enkeltpersonforetak
Nye klasser starter hver høst i Oslo og Bergen.


Undervisning i Bergen
IFH v/Helsesenteret i Bergen
Sverresgt. 33
5010 BERGEN

Undervisning og Hovedkontor Oslo:
IFH - Institutt for Helhetsmedisin AS
Geitmyrsveien 45B
0456 OSLO
tlf. 22 04 67 00

post@alternativopplysningen.no copyright ALTERNATIVopplysningen