Utdanning - Klassisk massasje

Skoler og kurs som fører til en utdannelse i Klassisk massasje.


A-Å
Axelsons Bodywork School - Oslo
Balanz Norge -
Sandefjord, Trondheim, Fevik og Sandnes
Bio Medicus Akademiet - Oslo
IFH - Institutt for Helhetsmedisin - Oslo, Bergen
Treningsterapiskolen -
Oslo

Etter postnummer:


Axelsons Bodywork School
Tilbyr utdanning i Klassisk massasje

Diplomert Massør
Grunnkurs i to deler samt seks fortsettelseskurser over totalt 7 måneder.

Utdannelsen må gjennomgås i rekkefølgen grunnkurs – fortsettelseskurs 1-6 og
omfatter ca 600 undervisningstimer og er tilpasset dagens strenge krav for medlemsskap i Norges Massasjeforbund, Norsk Massasjeterapeutforbund og Norsk Bransjeråd for Massasje.
I utdannelsen inngår totalt 100 timer praksis. Av disse skal 50 timer avlegges på skolen under veiledning i tillegg til 50 timer eksternt dokumenterte behandlinger.
To teoretiske og to praktiske prøver.

Grunnkurs
Kurset omfatter to perioder á 8 dager (inkl helg) og inneholder: Massasje – teori og praksis, fysiologi, bevegelsesapparatets anatomi, avspenning, palpering, sittende massasje samt arbeidsstillinger.
Kurset kan tas separat eller som en del av utdannelsen.

Fortsettelseskurs 1-6
Forkunnskap: Grunnkurs massasje
Seks fortsettelseskurs á 7 dager. Inneholder: Fysiologi, muskelanatomi, biomekanikk, anamnese, palpasjon, muskulering, trenings- og tøyningslære, idrettsskadebehandling, triggerpunkt, ergonomi, segmentmassasje, nevrologi, etablering med mer.

Utdannelsen kan påbygges med utdannelse til Massasjeterapeut som omfatter
avansert kurs i 4 deler.
Se mer informasjon under Massasjeterapi på nettsiden (klikk på www-ikon under).


Skolen tilbyr utdanning i:
Akupressur, Energimassasje, KAT-kurs (Kognitiv adferdsterapi), Laserterapi, Massasje i barnehage/skole, Mikromassasje, Personlig Trener, Yogamassasje, Soneterapi, Friskvernskonsulent, Hundemassasje, Klassisk massasje, Kopping, Massasjeterapeut, Refleksologi, Rosenbevegelser, Rosenmetoden, samt videreutdannelse og egne kurs for medlemmer av Axelsons Club.


Kontakt:
Axelsons Bodywork School
Møllergt. 4
0179 OSLO
tlf. 23 10 36 20


Bio Medicus Akademiet
Tilbyr utdanning/kurs i Klassisk Massasje og Klassisk Dybdemassasje.

Klassisk muskelmassasje
Kurs over 3 helger av 4 dager

Klassisk dybdemassasje med triggerpunkter
Kurs 3 over deler av 4 dager og bygger på kurset i Klassisk massasje, slik at denne utdannelsen tilsammen består av 6 deler av 4 dager.

Utdanningen i Klassisk dybdemassasje med triggerpunkter er en videreutdanning innen klassisk muskelmassasje med fordypning i tøyning og triggerpunktsbehandling.
Dybdemassasjen går i dybden på muskulaturen for å løse opp stive og anspente muskler. Kurset vil gi en dypere forståelse av kroppens muskler og ledd og hvordan kroppen henger sammen. Man vil få teoretisk og praksis gjennomgang av de vanligste myofasciale triggerpunktene og de muskler som gjennom enkel tøyning kan bedre en persons plager og bevegelseshinder.


Skolen tilbyr utdanning i :
Akupunktur, Antistressterapi, Aromamassasje, Aromaterapi, Chi massasje, Fem-elementsloven, Fotterapi og ortopediteknikk, Grunnmedisinske fag, Healing, Hudpleie, Hårfjerning m/voks, Kinesiologi, Klassisk massasje, Lockfoot, Lymfedrenasje med vakuum, Make-up, Meridianmassasje, Muskelmassasje, Soneterapi/Øreakupunktur, Spabehandling, Massasje med varme lavasteiner, Massasje med varme bambusstenger, VEKS-fag, Virksomhet: oppstart av egen virksomhet, psykologisk redskap og journalskriving.


Kontakt:
Bio Medicus Akademiet
Krumgt 7
0170 OSLO
Tlf. 22 93 13 40


IFH - Institutt for Helhetsmedisin
tilbyr utdanning i Massasjeterapi, Klassisk massasje
2-årig deltidsstudium – offentlig godkjent fagskoleutdanning

IFH tilbyr en omfattende utdanninger i massasjeterapi.
– Vi bestreber oss på å innrette utdanningen i forhold til utviklingen i faget, etterspørselen i markedet og kravene i samfunnet. Med små klasser og høyt kvalifiserte lærere legger vi til rette for å utdanne dyktige massasjeterapeuter. Man lærer alt man trenger for å praktisere som massasjeterapeut og å få medlemskap hos Norges Massasjeforbund.

Studiet er en offentlig godkjent fagskoleutdanning som gir en trygg ramme rundt utdanningen og et godt grunnlag for videre karriere. Studiet kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen.

Studiet består av fagene
Bevegelsesapparatets anatomi, organanatomi, fysiologi og sykdomslære, klassisk massasje, triggerpunktbehandling, muskeltøyning, klinisk massasjeterapi og idrettsmassasje med skadebehandling/forebygging og treningsveiledning.
Studieplanen er utviklet i samarbeid med Norsk Bransjeråd for Massasje og studiet er også godkjent av Norges Massasjeforbund (NMF).

Målgruppe
Mennesker som har et ønske om å få en seriøs og solid utdanning innen klassisk massasje og massasjeterapeutiske behandlingsmetoder. Klassisk massasje blir stadig mer utbredt som behandlingsform og behovet for kvalifisert kompetanse i forebygging og behandling er stort og jobbmulighetene er mange og varierte.

Etterspørselen etter godkjente massører har økt kraftig de siste årene. Smerter og spenninger i muskler er et økende helseproblem og massasje er en av de viktigste behandlingsmetodene mot disse plagene.

Skolen tilbyr også utdanning/kurs i:
Fagskoleutdanning i soneterapi, Grunnmedisinske fag; Anatomi/fysiologi og sykdomslære, Muskulær soneterapi, TKM soneterapi, Øreakupunktur, Otosan Ørelysbehandling, Førstehjelpskurs, Oppstart enkeltpersonforetak
Nye klasser starter hver høst i Oslo og Bergen.


Undervisning i Bergen
IFH v/Helsesenteret i Bergen
Sverresgt. 33
5010 BERGEN

Undervisning og Hovedkontor Oslo:
IFH - Institutt for Helhetsmedisin AS
Geitmyrsveien 45B
0456 OSLO
tlf. 22 04 67 00


Treningsterapiskolen
tilbyr utdanning i treningsterapi – en treningsrettet behandlingsform

Deltid ettårig. Helgebasert.

Som treningsterapeut har man kunnskap både innenfor massasje, men også som sertifisert personlig trener med kunnskap og kompetanse om å benytte kunnskapen sin i behandlingssammenheng.

Man jobber med en aktiv hverdag og god helse via å ha et treningsrettet fokus gjennom behandling.

Neste kull starter høsten 2014.


Kontakt:
Treningsterapiskolen
v/ Sara Ertzaas, treningsterapeut
Vækerøveien 207
0754 OSLO
Tlf. 482 58 474/22 06 43 80


Balanz Norge
Tilbyr utdanning i Klassisk muskelmassasje –
balanz norges utdannelse til balanzterapeut

Grunnutdannelse
Denne utdannelsen er godkjent av Norges Massasjeforbund og gir rett til tittelen
Massør MNMF. Utdannelsen er også godkjent av Norsk bransjeråd for Massasje og
Nordic Association of Massage Therapy 
 
Komplett utdannelse som balanzterapeut består av totalt 16 moduler.
Hver modul består av et helgekurs og en kveld med teoretisk og praktisk eksamen samt repetisjon. For å kombinere teori og praksis optimalt, stilles det krav om dokumentert praksis etter hver modul. Utdannelsen avsluttes med en teoretisk og praktisk eksamen som omfatter alle moduler. Innlevering av fagoppgave med tildelt tema er obligatorisk.
 
Kursene arrangeres i helger, og kan således kombineres med arbeid eller øvrig utdannelse. Hver modul er frittstående, men for å oppnå godkjenning er det et krav at samtlige moduler gjennomføres i løpet av en 4-års periode.
 
Utdannelsen er derfor meget fleksibel og åpner for individuelle behov, samtidig som kombinasjonen av teori og praksis anses som en svært effektiv måte å utdanne seg på.
 
Innhold: Modulene M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, S1, S2, V/K, PM, FK, TEK, AFP1,
AFP2 og avslutningshelg (se modulforklaring på nettsiden, www-ikon under).
Forkunnskaper: Ingen
 Videreutdannelse: balanz muskelterapeut, balanz muskel- og leddakupunktør


Balanz tilbyr kortere kurs for hjemmebruk, videreutdannelse eller komplett utdannelse
Utdannelser: balanzterapeut, balanz muskelterapeut, balanz muskel- og leddakupunktør
Modulbaserte kurs: - Klassisk massasje – Muskelterapi - Terapeutisk stretching – Vakuumterapi/kopping - Pumpemassasje - Medisinsk massasje – Velværemassasje – Triggerpunktbehandling – Hotstone - Medisinsk Fibromassage – Trening/ergonomi/kost.


Sandefjord, Trondheim, Fevik og Sandnes.


Kontakt:
Balanz
Hinderveien 2
3223 SANDEFJORD
Tlf. 40 00 43 34

post@alternativopplysningen.no copyright ALTERNATIVopplysningen