Utdanning
Soneterapi - Fotsoneterapi - Fotzoneterapi

Fotsoneterapi, soneterapi er basert på et system av soner i føttene som gjenspeiler kroppens forskjellige organer og deler.
Hva er Soneterapi, Fotsoneterapi Les mer


Skoler og kurs som fører til en utdannelse i Fotsoneterapi - Soneterapi:

A-Å
Axelsons Bodywork Schoool, Oslo
IFH - Institutt for Helhetsmedisin, Oslo og Bergen
Tunsberg Medisinske skole, Tønsberg
Soneterapiskolen, Sandnes


Etter postnummer:

Axelsons Bodywork School
Tilbyr utdanning i Soneterapi/Refleksologi

1-årig utdannelse i 6 perioder á 7 dager.
Forkunnskap: Soneterapi grunnkurs.
Krever medisinske kunnskaper som kan tas før, under eller etter utdannelsen.

Utdannelsen omfatter både den 3-dimensjonale og klassiske soneterapien. I løpet av utdannelsen lærer man soneterapi teori og praksis, flere refleksologiske sonesystemer; fotens soner, håndens soner, øreakupunktur/auriculoterapi, strykningsterapi, ortobionomi, orientalsk soneterapi, metamorfose og åpning på leggen.
Utdannelsen omfatter naturmedisin, anatomi/fysiologi, naturmedisinsk sykdomslære, ernæring, kinesisk medisin, ECIWO, håndgrepsteknikk, terapeutrollen, anamnese og elevpraksis på skolen.
Man får en omfattende utdannelse innen soneterapi/refleksologi basert på kunnskapen om livets selvlegende prinsipp og urgammel østlig visdom.


Skolen tilbyr utdanning i:
Akupressur, Energimassasje, KAT-kurs (Kognitiv adferdsterapi), Laserterapi, Massasje i barnehage/skole, Mikromassasje, Personlig Trener, Yogamassasje, Soneterapi, Friskvernskonsulent, Hundemassasje, Klassisk massasje, Kopping, Massasjeterapeut, Refleksologi, Rosenbevegelser, Rosenmetoden, samt videreutdannelse og egne kurs for medlemmer av Axelsons Club.


Kontakt:
Axelsons Bodywork School
Møllergt. 4
0179 OSLO
tlf. 23 10 36 20


IFH - Institutt for Helhetsmedisin
Tilbyr utdanning i Soneterapi
2-årig deltidsstudium – offentlig godkjent fagskoleutdanning

IFH tilbyr en omfattende utdanninger i soneterapi.
– Vi bestreber oss på å innrette utdanningen i forhold til utviklingen i faget og kravene i samfunnet. Øreakupunktur har lenge vært en del av vår soneterapiutdanning, og nå har vi også implementert muskulær soneterapi i utdanningen.

Studiet består av fagene:
Soneterapi, med muskelsoneterapi - Tradisjonell kinesisk medisin (TCM) - Medisinsk grunnstudium (anatomi/fysiologi og sykdomslære) - Øreakupunktur - Ernæringslære - VEKS med fordypning i kommunikasjon og samhandling- Grunnkurs i førstehjelp - Oppstart av enkeltpersonforetak (Start og drift av egen bedrift).

Med små klasser og høyt kvalifiserte lærere legger vi til rette for å utdanne dyktige soneterapeuter. Man lærer alt man trenger for å praktisere som terapeut og å få medlemskap hos Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon. Studiet er en offentlig godkjent fagskoleutdanning som gir en trygg ramme rundt utdanningen og et godt grunnlag for videre karriere. Studiet kvalifiserer til lån og stipend i Lånekassen.

Skolen tilbyr også utdanning/kurs i:
Fagskoleutdanning i massasjeterapi, Grunnmedisinske fag; Anatomi/fysiologi og sykdomslære, Muskulær soneterapi, TKM soneterapi, Øreakupunktur, Otosan Ørelysbehandling, Førstehjelpskurs, Oppstart enkeltpersonforetak
Nye klasser starter hver høst i Oslo og Bergen.


Undervisning i Bergen
IFH v/Helsesenteret i Bergen
Sverresgt. 33
5010 BERGEN

Undervisning og Hovedkontor Oslo:
IFH - Institutt for Helhetsmedisin AS
Geitmyrsveien 45B
0456 OSLO
tlf. 22 04 67 00


Tunsberg Medisinske skole
Tilbyr utdanning i Soneterapi: Ersdal-metoden.
9 samlinger over 3 semestre.

Mellom semester 2 og 3 jobber studentene i praksis, som danner grunnlag før siste semester. Det er til sammen ca 200 timer undervisning.

Om Fotsoneterapi
Fotsoneterapi er en naturmedisinsk behandlingsmetode basert på bioholo-grafiske prinsipper etter ECIWO (Embryo Containing Information of the Whole Organism) - biologiens vitenskapelige teori.
Denne metoden er utviklet av Dr. Charles Ersdal Md (Ma).

Målgruppe
Mennesker som har et ønske om å starte og drive egen praksis innen soneterapi. Soneterapeuter som ønsker videreutdanning/innføring i ”Ersdal-metoden”, samt andre studenter som tar utdanning innen naturmedisinske fagområder til utøvelse av fotsoneterapi. Studiet passer også meget bra for terapeuter som jobber med en annen terapiform, og som ønsker å utvide behandlingstilbudet.

Forkunnskaper
Det er ingen krav til forkunnskaper, men det er en fordel med grunnleggende kunnskaper i anatomi og fysiologi. Vi anbefaler forkurs.


Skolen tilbyr kurs og utdanning i:
Grunnmedisin, forkurs anatomi og fysiologi, kostholdsveileder, ernæringsterapi, naturmedisinsk grunnutdanning, biopati, soneterapi, helsekostveileder, optimal trening og ernæring, matintoleranse, naturlig hudhelse, terapeutisk detox, hypnoterapi, VEKS-fag og klinikkdrift.


Tunsberg Medisinske skole
Farmannsveien 18-22
3111 TØNSBERG
tlf. 33 61 10 90


Soneterapiskolen
Tilbyr kurs og utdanning i soneterapi
Grunnkurs over 3 helger.


1. helg

  • Eleven lærer å behandle musklatur i hofte, kne, legg, skulder, skulderblad arm.
  • Her lærer eleven også riktig arbeidsteknikk og arbeidstilling.

Ferdighetsmål: Etter denne helgen skal eleven kunne behandle isjias, hofte og knesmerter, teste bevegelighet i hofte og kneledd. 


2. Helg

  • Lørdag: Repetisjon og gjennomgang av første helgs tema. Gjennomgang av kursistens erfaringer.
  • Søndag: Behandling av bryst og lungepunkter på oppsiden av foten. Behandling av hjernen på storetåa og småtærne.

Ferdighetsmål: Være istand til behandle ørebetennelser, bihulebetennelser, hodepine og migrene, forkjølelser, astma.


3.Helg

  • Lørdag: Repetisjon og gjennomgang av andre helgs tema: Gjennomgang av kursistens erfaringer.
  • Søndag: Behandling av bronkier, lunge, fordøyelse, nyre og blære.
Ferdighetsmål: Etter denne helgen skal eleven være istand til å behandle fordøyelsen.
Eleven får et diplom for gjennomført kurs.


Soneterapiskolens historie:
Soneterapiskolen v/Terje Horpestad i Sandnes, ble etablert september 1998 med formål å utdanne soneterapeuter. Undervisningen besto av 15 moduler (1,5år) hvor en modul tilsvarer 2 dager (lørdag og søndag). De første 9 modulene ble det undervist i fagene; soneterapi, anatomi og fysioterapi hvor det ble vektlagt riktig bevegelse og opptrening. I de siste 5 modulene ble det undervist i; øreakupunktur, kinesiologi, Bach blomstermedisin, tankefeltterapi, reflexologi, trening, bevegelseslære, kinesisk femelementslov og kosthold.

Lærer og rektor Terje Horpestad har 30 år med daglig praksis i behandling med soneterapi.

Siden 1998 har Soneterapiskolen  vært godkjent av Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.Postadresse/Besøksadresse Sandnes
Soneterapiskolen
Dyre Vaas vei 61
4317 SANDNES
Tlf.450 36 557


post@alternativopplysningen.no copyright ALTERNATIVopplysningen